torstai 30. toukokuuta 2019

Big Creek Slim & Peter Nande & Frostbites Down Home Kivessä 23.5.2019


Kevätjuhla on koululaisten ja opiskelijoiden kalenterissa aina se paras juhla. Rasittava lukuvuosi on vihdoinkin takana ja Suvivirren kaikuessa niin opettajat kuin oppijatkin unohtavat stressin ja aikataulut ja suuntaavat kohti kesän riemuja ja rentoa olemista.
Down Home Kiven kevätjuhlissa ei kaikunut Suvivirsi, mutta joutui kuitenkin armas aika, kun lukukauden päätteeksi palattiin juurimusiikkiklubin juurille syvän sinisen tahdittamana.

Illanvieton ohjelmasta vastasi lokakuussa 2015 Kiven debyyttinsä tehnyt Big Creek Slim (Marc Koldkjaer Rune) & Peter Nande -duo Frostbites-duon tahdittamana. Kylmänvihat, Jaska Prepula basso ja Mikko Peltola rummut, tunnetaan Tampereella myös nimellä Talonmiehet.
Down Home Kivi on laaja-alainen juurimusiikin toimija ja puhtaita bluesiltoja on itse asiassa yllättävänkin harvassa. Nyt kuitenkin saatiin sitä itseään koko rahan edestä ja hyvä niin.

Big Creek Slim omaa aivan hemmetin hienon bluesäänen ja kun hän osaa sitä vielä käyttääkin, kaikui Kivessä torstaina harvinaisen komea laulu. Nuotit olivat kohdallaan ja fraseeraukset juuri sellaisia kuin ne parhaimmillaan ovat. Myös kuusikielinen soi miehen käsissä kympin arvoisesti. Ei kuultu mitään itsetarkoituksellista tekniikkakikkailua, vaan Slim pysytteli tiukasti asiassa tyylillä ja tunteella. Voihan perhana, että olikin komeata kuunneltavaa!
Peter, joka hänkin on erinomainen laulaja, keskittyi koko keikan huuliharppujensa soittoon ja vahvisti ja rikasti upealla puhaltamisellaan illan bluesjuhlaa. Räyhäkkäitä sooloja kuultiin useita, mutta itselleni jäi vaikuttavimpana mieleen miehen erittäin onnistunut säestys Slimin lauluosuuksien ja kitarasoolojen taustalla. Voihan perhana, että olikin komeata kuunneltavaa!
Jaskaa ja Mikkoa olen näissä jutuissani kehunut kymmenet kerrat, eivätkä kirjoittajan taitoni tässä tapauksessa yllä mihinkään uuteen tai ennenkuulemattomaan. Talonmiehet hallitsevat oman tonttinsa aivan ainutlaatuisella tavalla ja heidän soittonsa kuunteleminen on aina yhtä hieno kokemus. Tieto ja ymmärrys soitetusta musiikista ja taito tuoda se esiin perinteitä kunnioittaen, mutta omalla äänellään oli se kaava, joka Kiven illassa osui jälleen kerran napakymppiin. Voihan perhana, että olikin komeata kuunneltavaa!
Vierailevana artistina lavalle poikkesi yhden kappaleen ajaksi myös Jo' Buddy ja mukava lisähän se oli illan antiin.Down Home Kiven kevät pistettiin pakettiin yli kaksituntisella bluesjuhlalla ja kaikki paikalla olleet voivat onnitella itseään ja kesälaitumilla kirmaillessaan odotella syksyn pimeää ja märkää, joka kuitenkin rännän ja viiman lisäksi tuo tullessaan myös, sylttytehtaalta tihkuneiden tiedonmurusten mukaan, melkoisen mielenkiintoisen nipun esiintyjiä Down Home Kiven intiimiin interiööriin. Voihan perhana, että tuleekin komeata kuunneltavaa!

Tusind tak Marc & Peter & Jaska & Mikko & Jo'! Kiitokset tästä illasta ja koko keväästä Jukka Mäkiselle ja Blueslovers ry:lle Down Home Kiven järjestämisestä, Simo Savisaarelle huippumiksauksesta ja tietysti ja ennen kaikkea Heidille ja koko muulle ihanalle Kiven henkilökunnalle omistautuneesta ja hyväntuulisesta huollosta ja huolenpidosta. Iso käsi myös kaikille kevään aikana konserteissa käyneille musiikin rakastajille.

Hyvää kesää kaikille, pitäkää kivaa ja huolta itsestänne ja toisistanne, syksyllä nähdään.

Videot:

Blogissa vain osa illan kuvista. Kaikki kuvat TÄÄLLÄ.

Teksti, videot ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words, videos and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti