sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Lena & The Slide Brothers Down Home Kivessä 21.9.2017

Jukka Mäkisen ja BluesLovers ry:n vetämän Down Home Kiven syyskausi jatkui komeasti kotimaisin voimin, kun kovassa maineessa oleva, vuonna 2009 perustettu Lena &The Slide Brothers, Lena Lindroos laulu ja basso, Matti Kettunen kitara ja taustalaulu, Ykä Putkinen kitara ja taustalaulu ja Juha Litmanen rummut, nousi ensimmäistä kertaa bändin historiassa Kulttuuriravintola Kiven lavalle juurimusiikkiklubin asiantuntevan yleisön eteen. Monien alan harrastajien hehkutus yhtyeestä nosti odotukset kohtalaisen korkealle.

Mitään sinänsä uutta juurevan musiikin genreen ei kvartetti ole lähtenyt kehittelemään, vaan keskittyy soittamaan, taidokkaan vivahteikkaalla tyylillään, tunnettuja, ja hieman tuntemattomampiakin, blues- ja rokkenroll-klassikoita omien, varsin hyvien sellaisten, kappaleittensa ohella ja hoitaa homman vallan erinomaisesti. Junttapoo ja halolla päähän ei kuulu tämän porukan keinovalikoimaan ja hyvä niin. 
Musiikin monipuolisuus oli se juttu, joka kiinnitti huomion jo yhtyeen ensimmäisen setin aikana. Mukavan kokoinen yleisö sai nautiskella niin perinteisestä bluesista kuin rokimmastakin menosta ja keitosta maustettiin tyylikkäästi myös kantri-, gospel- ja soulvivahteilla. Ensimmäisen setin päättänyt Silver Moon puolestaan kumarsi pää pystyssä erittäin muhevasti southernrockin kuninkaallisille eli siis Allman Brothers Bandille. Matin ja Ykän kitarat svengasivat juurevasti Juhan kevyesti rullaavan kompin päälle ja Lenan jykevä bassottelu ja puhtaasti fraseeraava laulu viimeistelivät herkullisen kappaleen. Kahden kitaran käyttö toi muutenkin mukavasti väriä ja makua myös niihin tunnetuimpiin standardeihin. Esimerkiksi sellaiset perusbiisit kuin You Gotta Move ja Walkin' Blues soivat tämän nelikon toimesta tuoreen ilmavalla soundilla ja kun hommaa vielä sävytettiin sopivasti yhtyeen nimen mukaan putken käytöllä, ei juuri parempaa olisi osannut toivoa. Juhaa olen kuullut parissa kokoonpanossa aikaisemminkin ja hänen nimensä soittajaluettelossa on näköjään takuu siitä, että ainakaan rumpujen soittoon ei homma kaadu. Ammattimies sanan parhaassa merkityksessä. Mitä sitten tulee Lenan osuuteen, niin basson soitto sujui erinomaisesti ja laulu vieläkin paremmin. Tuolla tekniikalla ja tunteen palolla voisi oikeutetusti hieman diivaillakin, mutta Lena ei sellaiseen sortunut, vaan hoiti oman tonttinsa tyylikkäästi ilman pienimpiäkään lipsahduksia. Itse asiassa koko bändi osoittautui julmetun kovatasoiseksi ja silti otsa rypyssä puurtaminen loisti poissaolollaan. Lena & The Slide Brothers osaa musisoinnin lisäksi viihdyttämisen taidon ja siitä Down Home Kiven keikka antoi vastaansanomattoman todistuksen, kymmenen plus!


Videot:

Kiitos Lena, Matti, Juha ja Ykä upeasta illasta. Iso käsi myös Janne Träskelinille erittäin hyvästä miksauksesta ja tietysti Jukalle ja Bluesloverseille järjestämisestä ja Heidille, Laurille ja koko muulle Kiven porukalle huolenpidosta ja huollosta, joita ilman olisimme huomattavasti vähemmän vastaanottavaisia musiikillisille nautinnoille. Yhteistyöllä on menty ja mennään jatkossakin ja kaikkia tarvitaan, kiitos! Down Home Kivessä on loppuvuoden aikana vielä monta vaikuttavaa musiikillista illanviettoa, puhumattakaan perinteisestä Jemmagaalasta marraskuussa. Ken sen saa? No, ei Ken ainakaan. Marraskuussa BluesLovers tarjoaa myös erikoisyllätyksen kaikille Down Home Kiven ja juurimusiikin ystäville, mutta siitä lisää myöhemmin, pysykää kuulolla.

Tämän viikon torstaina eli siis 5.10. Kiven lavan ottaa haltuunsa ruotsalainen The Woodhowlers. Yllättäen bändissä ei ole ainuttakaan aikaisemmin Kivessä esiintynyttä muusikkoa, mutta mikäli muista täällä vierailleista ruotsalaisista bändeistä voi minkäänlaista johtopäätöstä tehdä, niin luvassa on magiaa juurimehua. Ja sitten on vielä tämä,
 
 ... jotta eiköhän tuosta pippalot aikaan saada. Be there or be square!

  Teksti, videot ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words, videos and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti