tiistai 18. joulukuuta 2018

Wentus Blues Band ja Jemmagaala Down Home Kivessä 13.12.2018


Lukuvuosi 2018 on Down Home Kiven osalta siirtynyt historiaan ja taas kerran on todettava, että Jukka Mäkinen ja Blueslovers ry. ovat tehneet miehen, jos nyt enää niin saa sanoa, mutta sanonpa kuitenkin koska tämä juttu ei enää ilmesty Aamulehden alustalla, työn. Pirkanmaalaisia juurimusiikin ystäviä on hemmoteltu toinen toistaan hienommilla illanistujaisilla, joissa on esiintynyt toinen toistaan hienompia muusikoita ja yhtyeitä. Kevätkaudella säväyttivät erityisesti Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubialaiset, Jo' Buddy's New Orleans R&B Ensemble, Aki Kumar & Rockin' Johnny Burgin ja Paavo Pesonen ja syksyllä taas Masa Orpana Honk, Knucklebone Blues Band ja Wentus Blues Band ja kaikki muutkin vuoden Down Home Kivi -illat olivat hienoja ja täysipainoisia juurimusiikki-illanviettoja. Yhden syksyn keikoista jouduin valitettavasti jättämään väliin jatsikiireiden vuoksi. Kaikki saatavilla olevat juttuni Down Home Kivestä löytyvät TÄÄLTÄ.

Viime torstaina lyötiin siis DHK:n rootsarkun kansi kiinni muutamaksi viikoksi ennen ylösnousemusta ja valvojaisia vietettiin länsirannikon bluesin ja rootsin tahdissa, kun lauteet otti haltuunsa muutaman kerran ennenkin Kivessä vieraillut Wentus Blues Band, Robban Hagnäs basso ja laulu, Juho Kinaret laulu, Niko Riippa kitara, Pekka Gröhn koskettimet ja Daniel Hjerppe rummut. Tämän viisikon maine on sitä tasoa, että edellisessä jutussani kehotin ihmisiä varaamaan lippunsa ajoissa ja niinhän siinä kävi, että kymmenet musiikinnälkäiset ihmiset joutuivat pettymään myöhästyttyään lippujen hankkimisessa. Kun on loppuunmyyty, niin on loppuunmyyty.

Tilaisuudessa jaettiin myös jo perinteeksi muodostunut Jemmapalkinto nyt jo yhdennentoista kerran ja tällä kertaa Ari Nevski Nevalaisen valmistama taidepuukko lähti Finnish Blues Societyn Harri Suokkaan ja Pete Hoppulan matkassa Helsinkiin. Palkinto on edellisillä kerroilla annettu joko yhtyeelle tai muusikolle tai Isolle Mustalle ja nyt siis ensimmäisen kerran sen pokkasi yhdistys, eikä mikään muu kuin FBS olisi tietenkään voinut tulla kysymykseenkään, onnea, ansaitusti. Hauska yhteensattuma(?) oli se, että se aivan ensimmäinen Jemmapuukko myönnettiin Wentus Blues Bandille vuonna 2008 ja he olivat paikalla myös nyt. Blogi kyseisestä illasta on jo manan mailla, kiitos Aamulehden, mutta kuvia voi käydä katsomassa TÄÄLLÄ.

Wentus Blues Band on siis tuttu monilta aikaisemmilta keikoilta ja siksi illan kulku oli suurinpiirtein jo ennakolta tiedossa. Uuttakin musiikkia oli tosin luvassa, sillä kyseessä oli yhtyeen Yuletide-joululevyn julkaisukeikka. Itse joulumusiikkia syvästi inhoavana, Jussi Björlingin O Helga Natt on poikkeus, en ollut suuresti innostunut levystä ennakolta, mutta olisihan se pitänyt tietää, että nämä miehet eivät huonoa tai mitäänsanomatonta musiikkia käsistään päästä. Tekopirteän lallattelun ja masentuneen hoilaamisen sijasta Yuletide on täyttä asiaa bluesin ystäville. Sanoissa joulu on läsnä, mutta musiikki on sataprosettisesti sinistä magiaa, vahva suositus.

Wentus Blues Band soittaa ja laulaa bluesia, rytmibluesia ja välillä hiukan rokkenrollia ja kantriakin ja tekee sen aivan hemmetin hyvin. Näin myös torstaina Kivessä. Kun hienoon ja hienosti esitettyyn musiikkiin lisää vielä sen, että bändi selkeästi nauttii lavalla olostaan, näyttää sen ja saa näin yleisönkin hyvälle mielelle, ei porukan vuosikymmeniä jatkunutta uraa tarvitse lainkaan ihmetellä. Mitään uutta tai yllättävää, tuo ”joulumusiikki” pois lukien, ei siis ollut tarjolla, mutta jos joku toimii, niin turha sitä on alkaa muutoksen itsensä takia alkaa viilaamaan. Wentuksen jätkät todistivat taas kerran olevansa tiukista tiukin yhtye ja loppuunmyyty Kivi oli aivan pähkinöinä, sata ja yksi jänistä!Videot:

Kiitos ja kumarrus Robban, Juho, Niko, Pekka ja Daniel. Kiitokset tästä illasta ja koko vuodesta myös Savisaaren Simolle huippumiksauksesta, Jukalle ja Bluesloverseille DHK:n järjestämisestä, Heidille, Lasselle ja koko Kiven huippuporukalle erinomaisesti toimineesta huollosta ja huolenpidosta ja tietysti kaikille bluesilloissa käyneille musiikinrakastajille, ilman teitä Down Home Kiveä ei olisi. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!

Blogissa vain osa valokuvista, kaikki kuvat TÄÄLLÄ.
Teksti, videot ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words, videos and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti