perjantai 20. huhtikuuta 2018

Aki Kumar & Rockin' Johnny Burgin Down Home Kivessä 12.4.2018

Kevätkauden juurimusiikkijuhlat jatkuvat Tampereella. Itse asiassa kuluva kevät on yksi Down Home Kiven historian kovatasoisimpia ihan millä tahansa mittarilla mitattuna. Huippuesiintyjät yksi toisensa jälkeen loksauttelevat leukoja ja tiristävät runsain määrin magiaa juurimehua musiikin rakastajien riemuksi. Lukukauden kuudes kokoontuminen vahvisti entisestään virtausta, kun Kulttuuriravintola Kiven lavalle nousivat huuliharpisti ja laulaja Akarsha ”Aki” Kumar ja kitaristi/laulaja Rockin' Johnny Burgin West Coast meets Chicago -teeman merkeissä. Yhdysvaltalaisvieraita säesti Frostbites eli Jaska Prepula bassossa ja Mikko Peltola rumpujen takana eli suurin piirtein paras rytmiryhmä mitä Suomella on tarjota juurimusiikin ystäville.

Kumar ja Burgin vierailivat Tampereella ja Kivessä myös kaksi vuotta sitten ja kuten Mäkisen Jukka alkujuonnossaan mainitsi, parivaljakon uutta saapumista on siitä asti odotettu varsin innokkaasti, joten ei ollut mikään yllätys, että Kivi oli jälleen kerran täynnä viimeistä sijaa myöten. Down Home Kivi on laaja-alainen juurimusiikkiklubi ja siellä on vuosien varrella kuultu paljon muutakin kuin bluesia. Blues on kuitenkin se kivijalka, jonka varassa homma lepää ja Kumarin ja Burginin keikka oli bluesjuhlaa parhaimmillaan ja koskettavimmillaan. Erityisen hienoksi näiden kaverusten yhteistyön tekee se, että se ei rajoitu vain yhteen bluesin suuntaukseen, vaan nimensä, West Coast meets Chicago, mukaisesti tarjoaa laajan otannan tämän hienon musiikin tyylilajeista. Tuolla länsirannikolla on muuten hauska kaksoismerkitys, sillä sen lisäksi että Kumar edustaa Yhdysvaltain länsirannikon bluesia, hän on kotoisin Bombaysta, eli siis nykyisestä Mumbaista, joka, yllätys yllätys, sijaitsee Intian länsirannikolla.

Blues oli siis illan johtotähti ja voi pojat että se soikin komeasti. Kumar ja Burgin ovat molemmat suvereeneja muusikoita ja sekä kitara että huuliharppu soivat Kivessä verrattomalla taidolla ja tyylillä. Erään tamperelaisen pitkän linjan muusikon kommentti Kumarin soitosta on varsin kuvaava - ”... soittaa kuin Kim Wilson parhaimmillaan, ainoastaan vähän paremmin...”. Myös vokalisointi sujui molemmilta herroilta vakuuttavasti. Erityisesti ilahdutti settien huima dynamiikka. Mukana oli niin reilua runttausta kuin syvältä kouraisevaa tunnelmointiakin. Mitä sitten tulee rytmiryhmän työskentelyyn, niin se oli tuttua ja taattua Prepula-Peltola -laatua. Tamperelaisittain ”Talon Miehet”, (Talonmiehet?), tekivät jälleen kerran kympin arvoista jälkeä ja pitivät homman vaivattomasti tiukassa kuosissa.
Blueslovers on jo monen vuoden ajan järjestänyt juurimusiikkiin keskittyviä Workshoppeja Sampolan kirjastossa ja siellä on kuultu monen mielenkiintoisen muusikon esityksiä milloin mistäkin aiheesta. Olisi erittäin kivaa, että joskus omista jutuistaan pääsisivät kertomaan myös rytmipohjasta vastaavat muusikot ja ketkäpa tähän hommaan paremmin sopisivat kuin juuri Prepula ja Peltola, vink vink.

Illan aikana lavalla nähtiin myös pari erikoisvierasta. Kumarin letkeän kantrihenkisessä, hindiksi tulkitsemassa, Bollywood bluesissa ”Ajeeb Daastaan Hai Yeh” yleisö sai hämmästellä Mäkisen Jukan sitarin [sic] soittoa ja Howlin' Wolfin klassikossa ” I Asked for Water” toista huuliharppua soitti Serko Nieminen.Huippuilta Down Home Kivessä ja siitä kiitos ja kumarrus Akille, Johnnylle, Jaskalle ja Mikolle. Kiitokset myös Savisaaren Simolle nappimiksauksesta, Jukalle ja Bluesloverseille järjestämisestä ja tietysti Heidille, Laurille ja koko Kiven hienolle porukalle huollosta ja huolenpidosta.

Thank you very very much Aki and Johnny! The gig was simply amazing. Hope to see you soon again, take care.

Videot:


Ensi viikolla, 25.4. ja 26.4., Down Home Kivessä Ruotsin (feat. FI + UK) paras Trickbag pistää hyrskyn myrskyn. Torstain keikka on tietääkseni jo loppuunmyyty, mutta keskiviikolle saattaa olla vielä muutama lippu jäljellä. Hop hop! Lippuvaraukset - blueslovers.info@gmail.com

Blogissa vain osa illan kuvista. Kaikki kuvat TÄÄLLÄ.

 Teksti, videot ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words, videos and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti