keskiviikko 5. lokakuuta 2022

JJ Nybergh & The Blues Radiators ja J Jyrkänkoski Blues Band Down Home Kivessä 29.9.2022

 

Down Home Kiven syksyn toista istuntoa vietettiin kotiseutuhengessä, sillä molemmat Double Whammy Night -illan esiintyjistä tarjoilivat ihan mukavan määräiselle yleisölle tamperelaista bluesmusisointia.

Pippalot korkkasi itselleni ennestään tuntematon JJ Nybergh & The Blues Radiators, JJ Nybergh kitarat, huuliharput ja laulu, Antti Talvitie kitara, Sami Sarsama basso ja Jorma Tuohino rummut.


Bändin tunnuslause on "Blues on hyvä fiilis!" ja mikä ettei, kyllähän nelikon soitto ja esiintyminen kielivät heidän viihtyvän lavalla. Hyvä tunnelma säteili oivallisesti myös katsomon puolelle vauhdikkaan, kitaravetoisen bluesin kaikuessa Tampereen torstai-illassa.. Pääroolissa oli yhtyeen nokkamies JJ Nybergh, jonka mainio kitarointi ja vokalisoinnit veivät hommaa tukevasti eteenpäin. Kokoonpanon toinen kitaristi Talvitie edustaa nuorempaa bluespolvea ja hänen kuusikielisestään kuultiin keikan terävimmät irroittelut. Sarsama/Tuohino pitivät paketin erinomaisesti kasassa ja groovin yllä kiitettävästi. Bändin ohjelmisto koostui sekä klassikoista että Nyberghin tekemistä kappaleista. Kaiken kaikkiaan JJ Nybergh & The Blues Radiators tarjoili bluesinrakastajille oikein maukkaan kolme varttia ja voitti varmasti puolelleen monia uusia sinisiin säveliin uppoutuneita musiikin ystäviä.


Klubi-illan toisena yhtyeenä toimi lyhyellä varoitusajalla paikalle buukattu J Jyrkänkoski Blues Band, joka mainitusta syystä joutui esiintymään osittain varamiehisenä. Keikan kokoonpano oli J Jyrkänkoski kitara, Jonne Sassi kitara ja laulu, Veijo Airaksinen huuliharppu, Tommi Laine basso ja Sebastian Krühn rummut. Jyrkänkosken ryhmä on kuulunut suomalaisen ja tamperelaisen bluesmusiikin kaanoniin jo monen monta vuotta. Monipuolinen ohjelmisto ja tyylitajuinen soitto ovat aina olleet sen kulmakiviä ja niin tälläkin kertaa. Jannen ja Jonnen kitaransoitto olivat jälleen kerran hienosti kuosissaan ja Jonnen laulu toimi erinomaisesti. Veijon tyylikkään hienovarainen huuliharppu toi kokonaisuuteen kiitettävää vaihtelua ja vaikka rytmiryhmä ei kuulukkaan bändiin vakituisesti, onnistuivat hekin oikein oivallisesti. Jonkin verran joissain kappaleissa kuului yhteissoiton vähäisyys, mutta ei se ainakaan allekirjoittanutta pudottanut kyydistä millään muotoa. Illan ehdoton kohokohta koettiin, kun bändin vieraaksi lavalle nousi sen jäsen Jukka Mäkinen pitkän keikkataukonsa näin katkaisten. Jukan laulua ja huuliharpun soittoa oli tosi hienoa kuulla taas kerran Kiven tutuilla lauteilla ja blues soi edelleen syvällä tunteella. Hieno homma!


Down Home Kiven tamperelaisilta oli kaikin puolin mukava ja lämminhenkinen tilaisuus ja valoi uskoa juurevan musiikin elinvoimaisuuteen näinä synkkinä aikoina.

Kiitos JJ, Antti, Sami, Jorma, Janne, Jonne, Veijo, Tommi, Sebastian ja Jukka, oli kivaa! Kiitokset myös Koskisen Jounille hyvästä miksauksesta, Bluesloversien aktiiviporukalle ja Jukalle järjestämisestä ja tietenkin Heidille ja Teemulle ja kaikille muillekin Kiven mukaville työläisille huollosta ja huolenpidosta.


Videot:


JJ Nybergh & The Blues Radiators - I'm Ready


JJ Nybergh & The Blues Radiators - Black Sky


JJ Nybergh & The Blues Radiators - Trouble No More


J Jyrkänkoski Blues Band - Stormy Monday


J Jyrkänkoski Blues Band feat. JukkaMäkinen - Rock Me Baby


Blogissa vain osa illan kuvista. Kaikki kuvat TÄÄLLÄ ja TÄÄLLÄ.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti