keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Houserockin' Fenders ja Serko's Circuit Down Home Kivessä 4.5.2023

 

Vähiin käy ennen kuin loppuu, sanotaan tutussa suomalaisessa sananlaskussa. Down Home Kiven tapauksessa tämä loppuminen on onneksi väliaikaista. Tämän kevään keikat ovat vähissä eli jäljellä on vain huomisen istunto, mutta koska ensi syksynä jatketaan, ei syytä epätoivoon suinkaan ole.

Viime torstaina sukellettiin sinisten sävelten mereen toiseksi viimeistä kertaa tällä kevätlukukaudella ja Kulttuuriravintola Kiven lavan ottivat haltuunsa kaksi paikallista yhtyettä.

Vikaeeraavana bändinä yleisön eteen nousi ensin Houserockin' Fenders, Jukka Lehto huuliharput, koskettimet ja laulu, Juhani Virtanen kitara, Jyrki Koskinen basso, Juha Väisänen rummut ja Mika Heikkinen saksofoni. Jo vuonna 1985 perustettu kokoonpano on varsin rutinoitunut ja tuntee lähinnä 50- ja 60-luvun keskitempoisesta rytmibluesista ja rokkaavammastakin sävelaarteistosta koostuvan materiaalinsa kuin omat taskunsa ja huomionarvoisesti siinä musisoi edelleen neljä alkuperäistä jäsentä. Ainoastaan fonisti Heikkinen on tuoreempi jäsen. Mitä sitten keikkaan tulee, niin jonkun verran terävämpääkin Houserockin' Fendersiä olen vuosien varrella kuullut. Osasyynä tähän vaikutti varmasti logistisista syistä johtunut lyhyt valmistautumisaika, joka harvemmin keikkailevilla yhtyeillä monesti näkyy ja kuuluu esiintymisessä. Tästä huolimatta kvintetti tarjoili kiitettävän kokoiselle yleisölle varsin mukavan ja tasapainoisen setin tuttuja ja tuntemattomampia juurimusiikin klassikoita ja näytti, että myös niin sanotut harrastajayhtyeet parhaimmillaan osaavat hommansa ja kykenevät välittämään musiikin syvimmän olemuksen yleisölleen. Aivan kelvollinen keikka.

Pienen tauon jälkeen löylykauhaan tarttui, toista kertaa Down Home Kiven historiassa, Serko's Circuit, Serko Nieminen huuliharput ja laulu, Pete Gröhn kitara, Jorma Tuohino rummut, Mika Sinisalo basso ja Valtteri Pärssinen saksofoni. Koskettimia lukuun ottamatta siis täsmälleen samanlainen asetelma kuin Houserockin' Fendersillä. Myös musiikin peruskaava pysyi hyvin samankaltaisena, rytmikästä bluesia ajoittaisilla rokkimausteilla. Vuonna 2017 perustettu yhtye on alusta asti ottanut homman ihan tosissaan ja se kuului selkeästi myös tällä keikalla. Homma pelasi kellon tarkkuudella ja huuliharpun, kitaran ja fonin soolot irtosivat vaivattomasti ja kiitettävällä intensiteetillä. Setti koostui lainoista eturivin artistien materiaalista ja mikä hienointa, Serkon kynästä, näin ainakin oletan, peräisin olevista originaaleista. Serkon mainion harpputyöskentelyn ja laulun lisäksi eniten huomiota kiinnitti Peten hieno irroittelu kitarallaan. Kaiken kaikkiaan oikein oivallinen keikka.


Kiitos Jukka, Juhani, Jyrki, Juha, Mika, Serko, Pete, Jorma, Mika ja Valtteri, oli mukava ilta.


Kiitokset myös Mäkisen Jukalle ja Bluesloversien aktiiveille järjestämisestä, miksaajalle onnistuneesta työstä ja tietenkin kaikille Kiven mainioille työläisille huollosta ja huolenpidosta.


Videot:

Houserockin' Fenders - Tin Pan Alley

Houserockin' Fenders - Rocket 88'

Serko's Circuit - Drinkin' Beer

Serko's Circuit - Elephant

Serko's Circuit - Christo Redentor


Blogissa vain osa illan kuvista, kaikki kuvat TÄÄLLÄ ja TÄÄLLÄ.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti