tiistai 20. syyskuuta 2016

Baby Boy Varhama & The Little Easy Down Home Kivessä 15.9.2016

Down Home Kivessä matkattiin jo toisen kerran tänä syksynä New Orleansin maisemiin, kun viimeksi vuonna 2009, silloin The Jinxin kanssa, Kivessä vieraillut lahtelainen Baby Boy Varhama toi The Little Easy -yhtyeensä kanssa valoa, iloa ja väriä Tampereen pimenevään loppuvuoteen. Lauluhommiin keskittyneen Varhaman lisäksi kokoonpanossa musisoivat Matti Hussi pianon takana, Aleksi Saraskari tuubineen ja Lari Hermanni Lius rummuissa. Bändin musiikissa ei siis kuulla laisinkaan kitaraa tai bassoa, mikä saattaa äkkiä ajatellen kuulostaa melkoisen oudolta, mutta itse musiikki kuulosti kyllä kaikkea muuta kuin oudolta ja sitä voisikin kuvailla vaikkapa sellaisilla adjektiiveilla kuin lämmin, rento ja inhimillinen. Illan mittaan lavalla vierailivat myös viulisti Antti Heerman ja laulaja Katja Turunen


New Orleansiin siis mentiin, mutta vierailtiinpa illan aikana myös Argentiinassa Carlos Gardelin Caminito-tangon siivin sopivasti käynnissä olleen Maailmantango-festivaalin hengessä ja Karibialla muun muassa Philip Garcian, paremmin tunnettu Lord Executorin nimellä, Seven Skeletons Found In the Yard -calypson rytmein. Heerman soitti tuossa ensin mainitussa, mikä onkin luonnollista, sillä miehellä on hyvin vahva tausta tangon maailmassa. Maailmantango-festivaalilla hän soitti sekä Septeto Tango del norten riveissä että johti viuluineen Uusi suomalainen tango-orkesteri - yhtyettä. Ihastuttava Turunen puolestaan lauloi duettona Varhaman kanssa Fools Fall In Love -kappaleessa.


Illanvieton musiikillinen monipuolisuus ei jäänyt näihin poikkeamisiin New Orleansin ulkopuolelle, sillä tämä musiikin runsaudensarvi kaupunkien joukossa suorastaan pursuilee rytmien ja melodioiden rikkaudesta. Varhaman kvartetti tarjoili musiikinnälkäisille kuulijoilleen kiitettävän monipuolisen sävelmenun. Varhaista ja hieman varhaisempaakin bluesia, svengaavaa jatsimusiikkia, kantrivalssia ja ties mitä upeata oli ilmatila tiheänään ja elämäniloa täynnä kaikki tyynni. Liuksen huikea rumputyöskentely ja Saraskarin ilmeikäs tuuban tuuttaus yhdistyivät saumattomasti Hussin värikkäästi leikittelevään pianismiin ja maestron itsensä letkeän hyväntuuliseen vokalisointiin. Hieno, ellei sitten vielä vähän hienompi, ilta, kiitän ja kumarran.


Illan ainoa harmitus tuli siitä, että Kiveen olisi mahtunut enemmänkin porukkaa, mutta vahinkoa tuli kyllä ainoastaan pois jääneille. Suomesta löytyy ihan yhtä kovia musiikillisia akteja kuin merienkin takaa ja siitä tämä ilta oli vakuuttava todiste. Uskokaa nyt jo prkl!


Iso käsi Pentti, Matti, Aleksi ja Lari sekä Katja ja Antti. Kiitokset myös jälleen kerran Mäkisen Jukalle ja Blueslovers ry:lle järjestämisestä, Simolle miksauksesta ja Heidille ja muille Kiven kivoille työläisille huollosta ja huolenpidosta. Kiva, kivempi, Kivi!


Videot:

Teksti, videot ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words, videos and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti