lauantai 10. syyskuuta 2016

Forest Lake Band Down Home Kivessä 1.9.2016

Kun musiikinrakastaja valitsee ne keikat, joille hän menee nautiskelemaan harrastuksestaan elävänä, niin useimmiten valikoiduksi tulee - ainakin näin mutu-pohjalta - ennestään tuttu ja hyväksi havaittu yhtye tai artisti. Tämä on tietysti aivan normaalia käytöstä. Onhan se mukava tietää ennakolta, että pettymyksen mahdollisuus suhteessa illan antiin on kohtuullisen pieni. Tällaisen varmaan tietoon perustuvan valintaprosessin lisäksi kannattaisi kuitenkin joskus omata myös piirun verran seikkailumieltä. Vaikka itselläni on lukuisia suosikkiyhtyeitä, joiden keikoille pyrin aina mahdollisuuksien mukaan pääsemään, niin oman muikean mausteensa keikkamuistoihini ovat tuoneet esiintyjät, joista olen tiennyt vain vähän tai vieläkin vähemmän ennakolta ja monet tällaiset ovat sitten päätyneet suosikkien kasvavaan joukkoon. Ei ne keikkaliput nyt niin kalliita ole, etteikö silloin tällöin voisi vähän hullutellakin. Jättää vaikka sen turhan lottolapun täyttämättä tai pari kaljaa väliin.

Mäkisen Jukan ja Blueslovers ry:n yhteistyössä Kulttuuriravintola Kiven kanssa pyörittämän Down Home Kiven syyskauden toinen esiintyjä, Forest Lake Band, Matti Järvi laulu ja basso, Juha Raatikka huuliharput, Pentti Hänninen kitarat ja Jari Korpimäki rummut, Oulusta oli itselleni aivan kirjoittamaton lehti ennalta ja kun vielä ne pari pätkää, joita keikkaa edeltävänä iltana kuuntelin ja katselin tuupista eivät kovinkaan ihmeellistä iltaa luvanneet, olivat odotukseni melkoisen pohjalukemissa. Ennestään itselle tuntematon bändi, joka soittaa ei ihan terävimpään suosikkikärkeeni kuuluvaa chicagolaista tai sieltä päin vähintäänkin vaikutteensa hakevaa juurimusiikkia ei kovinkaan nautinnollista iltaa lupaillut. Enpä juuri enempää olisi voinut väärässä olla.

Tampere oli ilmeisesti Oulun nelikon ensimmäinen keikka tällä Etelä-Suomen turneella ja parin ensimmäisen kappaleen kohdalla oli vielä havaittavissa pientä hakua, mutta kun metsäjärveläiset saivat hiottua pahimman matkaväsymyksen taka-alalle, homma hakeutui kuin itsestään niille oikeille urille. Joskus kokemukseni Chicago-bluesyhtyeistä ovat olleet vähemmän miellyttäviä, kun esiintyjät ovat oikeaoppisuuden nimissä unohtaneet kokonaan erittäin tärkeän rentouden ja tunnelman ja juttu on luisunut pönäkäksi jumittamiseksi. Forest Lake Bandin kohdalla näin ei onneksi käynyt, vaan meininki pysyi koko kaksituntisen keikan ajan kiitettävän rentona, eikä siihen tuuliseen kaupunkiinkaan suhtauduttu nokka turhan rutussa. Bluesänkyröillä saattoi, (kenties ehkä, tuskin?), pari kertaa menna ohrajuoma väärään kurkkuun, mutta yleisö, minä muiden mukana, viihtyi erinomaisesti kvartetin säveltaiteen parissa. Kahden setin mittaan kuultiin sekä klassisia bluesvetoja että ilahduttavan paljon miesten omaa tuotantoa. Mitään mainittavaa lavashowta bändi ei esittänyt, eikä sitä kyllä kaivannutkaan, ja ehkä niihin esiintymisasuihinkin voisi pikkuisen satsata - näin valokuvaajan silmin katsottuna - mutta Matin hiljaisen humoristiset välispiikit mukavalla Oulun murteella ja ylipäänsä yhtyeen reilun rento meininki hoitivat homman kotiin vastustamattomasti. Sali ei ollut aivan täysi ja nyt ne poisjääneet voivatkin sitten potkia itseään takapuolelle pari kertaa korttelin ympäri. Ohi meni aika perkuleen mukava ilta hienon bändin ja musiikin parissa.

Videot:

Iso käsi Matti, Juha, Pentti ja Jari. Kiitokset myös Simolle miksauksesta, Jukalle ja Blueslovers ry:lle järjestämisestä ja Kiven porukalle huolenpidosta.

Teksti, videot ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words, videos and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti