keskiviikko 16. elokuuta 2017

Timo Lassy Band Kaupunkijazzissa 11.8.2017

Ylöjärven kaupungin järjestämää Kaupunkijazz-tapahtumaa vietettiin viime perjantaina kaupungintalon aukiolla aurinkoisen sään helliessä ihan kiitettävän kokoista yleisöä. Illan pääesiintyjä oli Timo Lassy Band, jossa musisoivat Timo Lassy saksofoni, Georgios Kontrafouris wurlitzer, Antti Lötjönen kontrabasso, Teppo Mäkynen rummut ja Abdissa Assefa rytmisoittimet.

Kun kvintetti aloitti settinsä hieman ennen yhdeksää, oli heti alusta asti selvää, että nyt ylöjärveläisille musiikin ystäville olisi tarjolla suomalaista huippujazzia kesäillan ratoksi. Lassy ja bändi juhlivat tänä vuonna keikoillaan kymmenvuotista yhteistä uraansa ja sen kyllä huomaa yhtyeen soitosta. Huimasti svengaava melodinen jazz kiiri lavalta yleisön kuuloelimiin sellaisella vaivattomuudella ja varmuudella, joka on mahdollista saavuttaa vain vuosien tinkimättömällä työnteolla. Kaikki musiikin osatekijät olivat juuri eikä melkein ja kun kokoonpanosta vielä säteili sata kiloa soittamisen riemua, ei homma olisi paremmin voinut kutitella musiikin ystävän mielihyväkeskusta.
Lötjönen, Mäkynen ja Assefa loivat suoranaisen rytmien runsaudensarven, jota ihan sinälläänkin olisi voinut kuunnella vaikka miten pitkään. Kolmikon suvereniteetti ja tyylikkyys jazzrytmien parissa oli sanalla sanoen huikeaa. Ja kun sitten tällaisen pohjan päälle pääsivät irroittelemaan Lassyn ja Kontrafouriksen kaltaiset musiikkivelhot, ei enempää olisi voinut toivoa. Syvästi musiikkia ymmärtävät soolo-osuudet jakautuivat pääasiassa saksofonin ja koskettimien kesken, mutta parhaiden jazzperinteiden mukaan pääsimme nauttimaan myös sekä basso- että rumpusoolosta. Ainoastaan Assefan rytmisoitinten soolo jäi kuulematta, mikä oli upean keikan ainoa pieni miinus.

Kaiken kaikkiaan Timo Lassy Bandin keikka oli täyden kympin arvoista työtä ja siitä kiitos ja kumarrus sekä yhtyeelle että heidät Kaupunkijazziin palkanneelle taholle.
 Teksti, videot ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words, videos and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti