keskiviikko 13. syyskuuta 2017

JT Lauritsen & Tomi Leino Trio Down Home Kivessä 7.9.2017

Vaikka Down Home Kiven syyslukukauden avauksessa illan päätähti olikin norjalainen ja haitaristi, oli uuden Kivikauden alkua saapunut juhlistamaan ihan mukavan kokoinen porukka. JT (Jan Tore) Lauritsen on kotoisin Oslon liepeillä sijaitsevasta pikkukaupungista nimeltään Lillestrøm ja soitti ensimmäisen kaupallisen keikkansa jo 14 vuoden kypsässä iässä. Silloin soittimena olivat B3 Hammond -urut, jotka hän sittemmin hylkäsi keikoillaan kyllästyttyään niiden raahaamiseen ja siirtyi haitariin, joka edelleen on viisikymppisen miehen pääsoitin huuliharpun ohella. JT hoitaa keikoillaan myös vokalisoinnin. Taustallaan - tai paremminkin rinnallaan - JT:llä oli timantinkova kolmikko, Tomi Leino kitara, Jaska Prepula basso ja Mikko Peltola rummut eli siis Tomi Leino Trio.

Etukäteistietojen mukaan luvassa piti olla maukas sekoitus bluesia ja louisianalaista tanssimusiikkia, zydecoa, jossa haitari on keskeinen soitin. Heti näin alkuun täytyy todeta, että zydecon suhteen illan keikka tuotti pettymyksen, koska sen osuus kahden setin kappaleista oli tasan 0%. Jonkin verran kuultiin New Orleans -tyylistä groovia tunnelmointia, mutta selkeä pääpaino oli puhtaassa bluesissa, missä ei tietenkään ole mitään vikaa.

JT Lauritsen osoittautui rutinoituneeksi ja rennoksi esiintyjäksi ja sekä haitaristina, harpistina että laulajana asiansa osaavaksi muusikoksi. Hän soitti ja lauloi pakottomasti ja rennosti ja fraseeraukset sekä soittimilla että vokalisoinnissa olivat kohdallaan. Mitä sitten tulee illan yhtyeeseen, niin kaikki oli, (taas kerran), paremmin kuin hyvin. Keikan parhaat soolot irtosivat Tomin kitarasta tyylillä ja tunteella ja Jaska ja Mikko hoitivat osuutensa tuttuun talonmiesten tyyliin, täydellisesti.

Syksyn ensimmäinen Down Home Kivi oli viihdyttävä ja oikein mukava illanvietto, vaikka tuo zydecon puuttuminen jäikin hiukan harmittamaan.

Kiitos JT, Tomi, Jaska ja Mikko. Kiitokset ansaitsevat myös Simo Savisaari huippuäänestä, Mäkisen Jukka ja BluesLovers järjestämisestä ja Heidi ja Lauri ja koko muu Kiven porukka huollosta ja huolehtimisesta. Seuraava Down Home Kivi on torstaina 21.9. ja lavalle nousee kova kotimainen Lena & TheSlide Brothers. Be there or be square!

Teksti ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti