tiistai 11. syyskuuta 2018

Billy T Band Down Home Kivessä 6.9.2018

Ihmisen, kuten kaikkien muidenkin eliöiden, elämä jaksottuu erilaisiin vaiheisiin. Suomessa yksi jokaisen elämään vaikuttava rytmi muodostuu vuodenajoista. Historiallisesti ihmissuvun taipaleeseen sisältyvät erilaisten mineraalien ja metallien mukaan nimetyt kaudet. Tällä hetkellä olemme juuri jättäneet taaksemme kesän ja sen laiskanpulskean ollostelun ja syksy on vihdoinkin saapunut. Pirkanmaalaisille juurimusiikkiharrastajille syksy tarkoittaa muiden ilojen ohella myös Jukka Mäkisen ja Blueslovers ry:n vetämän Down Home Kivi -klubin uuden lukukauden alkua.

Tervetuloa siis tuoreelle ja herkulliselle Kivikaudelle, jonka avasi Kulttuuriravintola Kivessä viime torstaina norjalaisyhdysvaltalainen Billy T Band. Orkesterissa musisoivat William ”Bill” Troiani basso ja laulu, Ian F. Johannessen kitara, Håkon Høye kitara ja taustalaulu ja Henrik Maarud rummut ja taustalaulu. Yhtyeen nokkamies Troiani syntyi New Yorkissa ja muutti Osloon vuonna 1997. Hän on musiikkiuransa aikana soittanut muiden muassa 12 vuotta Eddie Kirklandin kanssa ja Tom Russell Bandissa 10 vuotta. Näiden lisäksi Troiani on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Lightnin' Hopkinsin ja Nanci Griffithin kanssa. Yhtyeen norjalaisjäsenet ovat hekin kouliintuneita juurimuusikoita ja Billy T Bandin pitkään jatkunut olemassaolo kuuluu selkeästi yhtyeen saumattomassa ja tiukassa yhteissoitossa.

Kvartetin, perinteisesti kahteen settiin jaettu, runsaan puolitoista tuntia kestänyt keikka piti sisällään varsin monipuolisen kattauksen bluesia, rokkenrollia, kantria, soulia ja muutaman genren rajoillakin kiikkuvan kappaleen. Omien kappaleidensa, lähinnä Troianin ja Høyen käsialaa, lisäksi bändin keikkarepertuaariin kuului virkistävän omaperäisesti valittuja lainakappaleita, joista eritoten ensimmäisen setin lopuksi kuultu Johnny Hortonin I'm Coming Home jäi mieleen vetona, joka pisti jäykimmätkin bluesänkyrät svengailemaan, no ainakin päänsisäisesti. Kappale oli kitaristien juhlaa ja varsinkin Johannessenin revitykset olivat kertakaikkisen riemukkaita.

Nelikon jokainen jäsen hoiti tonttinsa moitteettomasti ja kuten jo aiemmin mainitsin, myös bändinä homma toimi erittäin, erittäin hyvin. Soitto kulki luonnikkaasti, oli kyse sitten keskitempoisesta groovailusta tai railakkaasta rokkenrollista ja kun vielä ohjelmistokin oli ajatuksella koottu, niin mikäs siinä oli nautiskellessa Kiven salin täyttäneiden musiikin rakastajien keskellä. Keikan jälkeen kuulin monelta taholta kommentteja tyyliin, ”helvetin kova bändi” ja ”olipa tosi kivaa” ja eipä tässä muuta voi yhtyä näihin mielipiteisiin, mainio aloitus uudelle Kivikaudelle!

Videot:


Tusen takk Bill,  Håkon, Ian og Henrik! Kiitokset myös Savisaaren Simolle huippumiksauksesta, Jukalle ja Bluesinrakastajille järjestämisestä ja Kiven iskurityöläisille huollosta ja huolenpidosta.

Seuraavan kerran kokoonnutaan Kivikauden merkeissä torstaina 27.9. ja silloin onkin luvassa jotain aivan muuta. Greta, Stella ja Sunniva Bondesson eli maailman paras tyttöbändi Baskery suoraan Vittulajänkältä, näin minulle ainakin kerrottiin, tulee ja räjäyttää Kiven. Tosin bändi toimii nykyään Los Angelesista käsin ja on esiintynyt muiden muassa Brian Setzerin ja Robbie Williamsin kanssa samoilla areenoilla. Luvassa on mud-countrya, banjo-punkia ja vaikka mitä. Jos tämän jätät väliin, olet todellakin neliö. Ilta tullaan takuuvarmasti myymään loppuun nopeasti, joten nyt on parempi toimia vikkelästi, koska ovelta käännyttäminen ja pitkäkestoinen harmittelu ei todellakaan tee terveydellesi hyvää. Ennakkolippuja voi varailla TÄÄLTÄ.

Blogin yhteydessä vain osa valokuvista. Kaikki kuvat TÄÄLLÄ.

Näin joulun taas uhatessa aivan nurkan takana muistutettakoon, että Down Home Kiven historiikkia, ”Bluesia Kiven Sisässä – Down Home Kivi 10 vuotta”, on vielä jäljellä jokunen kappale ja 25 euron nimellisellä korvauksella tämä 50 keikkaa ja lähes kaksisataa valokuvaa sisällään pitävä teos löytää tiensä sinun ja kaverisikin, sukulaisista nyt puhumattakaan, kirjahyllyyn. Kirjaa voi ostaa Down Home Kivi -illoissa Bluesloversien edustajalta. Sitä löytyy myös Kulttuuriravintola Kivestä, Ravintola Telakalta ja Kitarakuusta ja helsinkiläiset voivat tiedustella kirjaa Lasolan Maijulta.
Teksti, videot ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words, videos and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti