keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Tad Robinson & Frostbites Down Home Kivessä 7.11.2019


Kymmeniä ja taas kymmeniä esiintyjiä ja heidän keikkojansa Down Home Kivessä nähneenä voin vain hämmästellä näiden iltojen vuodesta toiseen jatkuvaa korkeaa musiikillista tasoa ja viihteellistä arvoa. Toistakymmentä vuotta jatkuneen "Down Home Kivi -urani" aikana olen nauttinut lukuistakin lukuisammista hienoista illanvietoista ja vain yhden, siis yhden, kerran on esiintyjä pettänyt pahasti.
Jos Kiven esiintyjät haluaisi jakaa kategorioihin sen mukaan, että miten innokkaasti pirkanmaalaiset juurimusiikin harrastajat heidän keikkojaan odottavat ja niihin osallistuvat, korkeimmalle nousisivat artistit, jotka kerta toisensa jälkeen saavat Kiven salin täyttymään viimeistä sijaa myöten ja tarjoavat aina erittäin nautittavan ja intensiivisen illan sinisävelten parissa.

Tähän valiojoukkoon kuuluu itseoikeutetusti yhdysvaltalainen huuliharpisti ja laulaja Tad Robinson, joka viime torstaina nousi Kiven lavalle vasta toisen(?) kerran. Ensimmäisestä esiintymisestä olikin vierähtänyt jo luvattoman pitkä aika, sillä sen kohdalla aikakirjoihin merkittiin vuosiluvuksi 2012. Tadin seurana lavan otti haltuunsa kotimaisista huippumuusikoista koostuva Frostbites, Jonne Kulluvaara kitarat, Jaska Prepula basso ja Juppo Paavola rummut.

Tadin kokonaan omasta tuotannosta koostunut keikka todisti, ja vahvasti, tälläkin kerralla, että miehen vahvasti souliin päin kallellaan oleva blues - tai bluesiin kallistuva soul, miten vaan - on täyttä tavaraa. Erinomaisena huuliharpistina ja vahvaäänisenä ja eläytymiskykyisenä laulajana Tad nosti musiikin intensiteetin toistuvasti niin huikealle tasolle, että enempää ei olisi voinut pyytää krantuinkaan juurimehun nautiskelija.
Myöskään Frostbites ei laskenut illan musiikillista tasoa millään lailla, päinvastoin. Jaska ja Juppo pitivät hienostuneen vähäeleisesti huolta siitä, että rytmi oli kohdallaan, eikä svengin aliannostus päässyt vaivaamaan. Mitä sitten tulee Jonnen kitarointiin, niin sehän oli mannaa suoraan taivaasta. Tadin mukavan anteliaasti jakamissa sooloissa Jonne näytti, että miten se kitara voikaan soida, kun asialla on alansa huippumies. Myös säestysosuuksissa Jonne väritti musiikkia taidolla ja erehtymättömällä tyylillä.

Kaikkinensa ilta Kulttuuriravintola Kivessä oli hienojen sävellysten, huippumuusikoiden ja Down Home Kiven ainutlaatuisen tunnelman hedelmällinen kolmiyhteys, josta viimeisenkin paikan salista täyttänyt yleisö nautti täydellä sydämellä. Sata ja yksi jänistä!


Thank you very very much Tad, hope to see you soon again, take care! Iso käsi Jonne, Juppo ja Jaska. Kiitokset myös Savisaaren Simolle erinomaisesta miksauksesta, Mäkisen Jukalle ja Bluesloverseille järjestämisesta ja tietysti Heidille ja kaikille muille Kiven ihanille ihmisille huollosta ja huolenpidosta, kiitos!

Blogissa vain osa illan kuvista. Kaikki kuvat TÄÄLLÄ.


Teksti ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti