torstai 4. marraskuuta 2021

Pepe Ahlqvist ja Tomi Leino Trio Down Home Kivessä 28.10.2021

 Down Home Kivi on jälleen täällä! Kansanterveydellisestä häiriötilanteesta johtuen pienelle lomaselle vetäytynyt teini-ikäinen tuottaa jälleen iloa ja riemua kaikille rytmimusiikin ystäville. Varjot hälvenivät viime torstaina, kun Kulttuuriravintola Kiven estradille, täpötäyden katsomon eteen, nousivat Pepe Ahlqvist ja Tomi Leino Trio.

Tätä hetkeä oli odotettu pitkään ja hartaasti ja bluesin rakastajat olivat syystäkin innoissaan. Illan ensimmäinen musiikillinen esitys ei kuitenkaan tullut lavalta käsin, vaan yleisö onnitteli 50 vuotta täyttävää Tomia kansainvälisellä hitillä Paljon onnea vaan, joka sivumennen sanottuna on ihan hirveä kappale, mutta vielä kerran, onnea Tomi!

Illan ohjelmisto koostui sekä klassikoista että uudemmasta materiaalista. Vakiintuneemmasta osastosta jäi mieleen erityisesti trilogia Sonny Boy Williamsonin tuotannosta, jossa Pepen harppu soi erinomaisen komeasti. Konsertin ensimmäiseen settiin Pepe oli muutenkin valinnut soittimekseen huuliharpun ja tästä ratkaisusta kiitti maestroa koko sali. Uudemmissa kappaleissa yhtye keskittyi juuri julkaisemaansa Backstreets of Blue -albumiin. Valitettavasti kokoonpanosta puuttui tällä keikalla levyllä mukana oleva kosketinsoittaja Harri Taittonen ja tämä tietysti vaikutti hieman sovituksiin, jotka alun perin on rakennettu osin koskettimien varaan. Backstreets of Blue -levyn kappaleet ovat soulahtavaa ja ajoittain jopa funkia lähestyvää bluesia ja niissä tuo koskettimien puute kuului harmillisesti levyä ohuempana soundina.

Tomi sai runsaasti soolotilaa ja tarjoili yleisölle, tapansa mukaan, mannaa taivaasta ja Mikko ja Jaska hoitivat rytmipuolen tyylilleen uskollisesti nautittavalla tarkkuudella ja tyylillä.

Pitkä keikkatauko tuntui hieman vaikuttaneen artistien yhteensoittoon ja pientä hakemista oli siellä täällä, mutta tunnelmaa se ei suinkaan latistanut milliäkään ja bluesin rakastajat olivat, syystäkin, varsin tyytyväisiä illan antiin ja tietysti siihen, että Down Home Kivi on jälleen elossa ja potkii.

Kiitos Pepe, Tomi, Jaska ja Mikko mukavasta illasta. Kiitoksen ansaitsevat myös Jan-Mikael asiallisesta miksauksesta ja erityisesti Heidi ja kumppanit huollosta ja huolenpidosta ja tietysti Mäkisen Jukka ja Bluesloversin puuhamiehet ja -naiset Down Home Kiven järjestämisestä.

Seuraava DHK-ilta on jo ensi torstaina (11.11.) ja silloin lavan ottaa haltuunsa British Standard feat. Jukka Gustavson. Be there or be square, see ya'!


3 kommenttia:

  1. Jyrki, ovat todella huippuja näppäyksiä!

    VastaaPoista
  2. Ykkösessä ja kasissa on jotenkin harvemmin nähtyä blues hymyä ja iloa.
    Niistä tykkäsin erityisesti.

    VastaaPoista