torstai 18. marraskuuta 2021

Jukka Gustavson with The British Standard Down Home Kivessä 11.11.2021

 Jukka Mäkisen ja Blueslovers ry:n Down Home Kivi Kulttuuriravintola Kivessä saavutti ja ylitti syyslukukautensa puolivälin viime torstaina, kun lavan otti haltuunsa Jukka Gustavson koskettimet ja laulu porvoolaisen The British Standard -yhtyeen kanssa. Triossa musisoivat Edward Seger kitara ja laulu, Thomas Törnroos rummut ja vakituisen basistin sairastuttua Jan-Olof Strandberg basso.

Porvoolaiset ovat nimensä mukaan keskittyneet lähinnä 1960-luvun brittibluesiin. Esimerkiksi sellaisten mestarien kuin Peter Green, Steve Winwood, John Mayall ja Eric Clapton tuotanto kuuluvat oleellisesti bändin ohjelmistoon. Nämä kappaleet muodostivat keikan selkärangan, mutta lisäksi Kiven yleisöä viihdytettiin muun muassa B.B. Kingin, Ray Charlesin ja Stevie Ray Vaughanin sävelin.

Yleisöä ei ollut paikalla aivan yhtä paljon kuin edellisellä, loppuunmyydyllä, Down Home Kivi -keikalla, mutta kuitenkin aivan mukavasti ja tunnelma oli tutun lämmin ja intensiivinen, kuten aina Kivessä.

B.B. Kingin sävelin keikka polkaistiin vauhtiin ja heti alkuun tuli harvinaisen selväksi, että meininkiä tulisi riittämään. Jukan koskettimet svengasivat todella upeasti ja laulussa soi syvän sininen blues, Edwardin kitara soi erinomaisen tyylikkäästi ja Thomas ja Jan-Olof komppasivat  sellaisella tarkkuudella ja tiukkuudella ettei paremmasta väliä.

Sama meininki jatkui koko illan ja erityisesti huomiota kiinnitti koko yhtyeen muuntautumiskyky. Musiikki vaihteli perusshufflesta funkin ja ties minkä kautta aikamoisia rakennelmia sisältävään bluesprogeen tai progebluesiin, mutta mitä sitten lavalta kaikuikin, homma oli koko ajan täydellisesti hallussa ja tyylin mukaisessa kuosissa. Esimerkiksi pari kappalettakin oivallisesti laulanut Edward soitti sellaisella tavalla, että ilman visuaalista todistetta olisi äkkinäisempi luullut kitaristeja olleen lavalla useampiakin. Myös Thomasin rumputyöskentely oli monipuolisessa värikkyydessään, tarkkuudesta tinkimättä, puhdasta nautintoa. Vielä täytyy mainita Jan-Olof, joka lyhyestä varoajasta huolimatta hoiti oman tonttinsa todella hyvin ja virheettömästi.

Tässä välissä pitää mainita, että Jukalta, Thomasilta ja Jan-Olofilta on ilmestynyt aivan huikea trio-levy nimeltään "Jukka Gustavson & Street Level - Natural High". Löytyy myös Spotifysta, vahva suositus.

Jukka Gustavson on kingi ja kun hän soittaa yhdessä The British Standardin kaltaisen hienon bändin kanssa, ei lopputuloksena voi olla muuta kuin parasta A-luokan musiikkia. Huippua!
Kiitos ja kumarrus Jukka, Edward, Thomas ja Jan-Olof! Kiitokset myös oivallisesta miksauksesta Jan-Mikaelille, Jukalle ja bluesin rakastajille järjestämisestä ja tietysti Heidille ja kaikille muille Kiven upeille työläisille huollosta ja huolenpidosta.

Syyskauden päättää Down Home Kiven osalta Masa Orpana Honk torstaina 9.12. Tilaisuudessa julkistetaan myös vuoden 2021 Jemma-palkinnon saaja eli passi mukaan ja Kiveen kaikki kynnelle kykenevät, see ya'


Videot:

Buzz Me

The Supernatural

Oh Well

Top of the Hill

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti