perjantai 10. joulukuuta 2021

Tamikrest Tullikamarin Klubilla 7.12.2021

 Kärsivällisyys on eittämättä hyve, mutta joskus ihmisen elämässä sitä koetellaan melkeinpä liiankin kanssa. Aavikkobluesia Afrikasta ja länsimaista rokkia musiikissaan yhdistelevän Tamikrestin piti alunperin esiintyä Tullikamarin Klubilla huhtikuussa 2020, mutta tunnetusta syystä keikka peruuntui kaksikin kertaa. Viime tiistaina se sitten toteutui ja jo olikin aika. Klubille kiitos siitä, että se piti vierailun ohjelmistossaan hankaluuksista huolimatta.


Syystä tai toisesta yhtye saapui Tampereelle melkoisesti karsitulla kokoonpanolla, mikä oli tietysti valitettavaa, mutta olosuhteet huomioon ottaen ymmärrettävää. Hyvä näinkin. Triona esiintyneessä bändissä Klubin lavalle nousivat Ousmane Ag Mossa kitarat ja laulu, Cheick Ag Tiglia basso, taustalaulu ja yhdessä kappaleessa akustinen kitara ja Cédric Maurel rummut ja perkussiot.


Epäilemättä kokoonpanon pienuudesta johtuen Tamikrest jätti osan normaalista ohjelmistostaan syrjään ja keskittyi pääasiassa hypnoottiseen aavikkobluesiin, joka rakenteellisesta toisteisuudestaan huolimatta piti sisällään paljon pieniä juttuja, jotka toivat musiikkiin kiitettävästi väriä ja vaihtelua. Sävellyksellisesti kohtuullisen yksinkertaiset kappaleet svengasivat armottomasti erinomaisen rytmiryhmän ansiosta. Keikan toisella puoliskolla Ag Mossa vaihtoi akustisen kitaransa sähköiseen ja meininkiin tuli lisää rokkia ja funkia ja muusikotkin elävöityivät selkeästi vauhdin lisäyksestä. Kohtuullisen kokoinen yleisö tuntui erittäin tyytyväiseltä kuulemaansa musiikkiin ja tanssijalka sai kyytiä varsinkin keikan loppupuolella.


Hieno keikka, jota ei suinkaan huonontanut Peven erinomainen miksaus, kiitos. Kiitoksen ansaitsee myös keikan aikataulu. On mukavaa kun arkipäivänä pääsee kotimatkalle jo ennen yhtätoista, hyvä Klubi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti