torstai 17. maaliskuuta 2022

Micke & Lefty feat. Chef Down Home Kivessä 10.3.2022

Maailmassa tapahtuu kaikenlaista, viime aikoina ja vuosina aika ikäviäkin asioita. Mutta kuten elämässä yleensäkin, asioilla on tapana järjestyä ja onneksi on myös joitain pysyviä juttuja, siis positiivisia sellaisia, jotka auttavat ihmistä pitämään yllä mielensä terveyttä ja uskomaan huomiseen.

Yksi esimerkki tällaisista hienoista asioista on eittämättä Jukka Mäkisen ja BluesLoversien järjestämä, jo yli kymmenvuotias, Down Home Kivi -juurimusiikkiklubi Kulttuuriravintola Kivessä.

Klubin kevätkauden avajaisia vietettiin viikko sitten torstaina korkeatasoisen ja monipuolisen juurevan musiikin rytmittämänä, kun Kiven lavalle nousi mainio trio eli Micke Björklöf rummut kitara, huuliharppu ja laulu, Ville "Lefty" Leppänen kitara, huuliharppu ja laulu ja Miikka "Chef" Kivimäki basso ja laulu. Nämä miehet ovat jo vuosien ajan niittäneet kunniaa ja mainetta yhdessä ja erikseen ympäri Suomea ja laajemminkin maailmalla ja kun juurimehuun tykästyneelle musiikinharrastajalle tarjoutuu mahdollisuus päästä tämän porukan keikalle, niin silloin on todellakin syytä tarttua tilaisuuteen, sillä tarjolla on aina sekä teknisesti että tunteellisesti huiman hienoa soittoa ja laulua.

Kolmikon muutamaan kertaan keikalla nähneenä olivat odotukseni illan osalta varsin korkealla ja tapansa mukaan Micke, Lefty ja Chef lunastivat nämä odotukset yltäkylläisesti. Jokainen kaveruksista on soittimiensa hallinnassa suvereeni ja erityisen hienoa ja merkillepantavaa on kaikkien kolmen laulutaito sekä yhdessä että erikseen. Stemmat ovat puhdasta hunajaa ja tarvittaessa löytyy särmää vähintäänkin riittävästi. Kun upeaan musiikkiin lisätään vielä miesten esiintymisen välittömyys ja ilmeikkyys, ei elävän musiikin ystävä parempaa voisi toivoa. Lavalla ei todellakaan tuijotella lattiaan, vaan yleisölle tarjoillaan sekä kappaleitten keskellä että välispiikeissä runsain mitoin huumoria ja railakasta meininkiä.

Soitto, laulu ja esiintyminen olivat siis kymppiplussan arvoista ja kun vielä kahteen settiin valikoituneet kappaleet edustivat kiitettävän monipuolisesti juurimusiikin eri genrejä, niin ei ollutkaan ihme, että viimeisen soinnun hiipuessa tummaan yöhön kuului yleisön taholta pelkästään ylistäviä ja ihastuneita kommentteja keikasta, oikeutetusti. Eräs alan kiistaton asiantuntija jopa loihe lausumaan illan olleen yksi parhaista Down Home Kivi -illoista ikinä ja mikäpä minä olen vastaan väittämään. Huippukeikka, satajayksi jänistä!
Kiitos ja syvä kumarrus Micke, Lefty ja Chef!! Kiitokset myös Jan-Mikaelille erinomaisesta miksauksesta ja Jukalle ja BluesLoversien aktiiveille järjestämisestä ja tietenkin Heidille ja muille Kiven työläisille aina yhtä sydämellisestä huolenpidosta ja huollosta.


Videot:


California Blues


Do the Right Thing


Rock 'n Bowl


Someday


The One


Meno jatkuu Kivessä ensi torstaina (24.3.) ja luvassa on jälleen sitä parasta bluesia, kun lavan ottavat haltuunsa mestarismiehet Ismo Haavisto ja Andres Roots. Tätä ei todellakaan pidä jättää väliin, jos musiikki ja varsinkin sinisävelet ovat sinun juttusi, see ya' all!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti