torstai 1. joulukuuta 2022

Knock-Out Greg & The Scandinavian Blue Flames Down Home Kivessä 24.11.2022

 

Down Home Kivi teki sen jälleen! Edellisen, amerikkalais-suomalaisen, klubi-illan jälkeen tuntui, että nyt on nähty ja kuultu se tämän vuoden paras ja viihdyttävin keikka Kulttuuriravintola Kivessä. Olisihan se tietysti pitänyt arvata jo menneiden vuosien perusteella, että kun tulossa oli vielä ruotsalainen porukka suomalaisella huippukitaristilla, ei kaikkia kortteja oltu vielä käännetty.

Knock-Out Greg & The Scandinavian Blue Flames, Greger Andersson huuliharppu, laulu ja kitara, Tomi Leino kitara, Fredrik von Werder koskettimet, Marcus Andersson rummut ja porukan vakinaista basistia, Lars Näsmania, tuurannut Urban Hed kontrabasso, pistivät pakan ihan uuteen järjestykseen.

On se kyllä ihmeellistä, miten Ruotsista löytyykään näin paljon ihan maailman huipputasoa edustavia juurimusiikin tekijöitä. Vuosien varrella Kivessä on esiintynyt melkoinen määrä länsinaapureiden muusikoita ja järjestään kaikki ovat olleet ihan hemmetin kovatasoisia. Kateeksi käy. Hienoa on se, että pirkanmaalaisetkin asian harrastajat ovat päässeet nauttimaan näiden taitureiden esityksistä kerta toisensa jälkeen. Kiitos ja kumarrus siitä Jukka Mäkiselle ja BluesLoverseille.


Greger mainitsi jossain välissä, että hän tapasi Sven Zetterbergin ensimmäisen kerran 14-vuotiaana ja että hän on kaikesta osaamisestaan velkaa tälle bluesin kuninkaalliselle. Zetterbergin vaikutus kuuluikin monella tapaa illan aikana ja se ei tietenkään ole ollenkaan huono juttu. Päällimmäisenä se näkyi musiikin monipuolisuudessa. Ohjelmisto koostui hitaan bluesin ja vauhdikkaiden menokappaleiden lisäksi myös niistä sielukkaista soul-vedoista, jotka ovat jättäneet lähtemättömän jälkensä kaikkiin niitä Zetterbergin keikoilla kuulleille. Esimerkiksi bändin tuore julkaisu I'm Your Man oli ihan huikean intensiivinen ja upea kappale ja esitys. Ohjelmistoon kuului myös yksi Zetterbergin kappale kunnianosoituksena mestarille ja kyllähän Further Information soi todella hienosti.

Illan musiikillinen anti oli todellakin kiitettävän monipuolinen ja sisälsi sekä klassikoita että bändin omaa tuotantoa ja vaikka pääosassa oli luonnollisesti Gregerin mahtavaakin mahtavampi harpunsoitto ja erinomainen vokalisointi, ei Tomin kitaran soitto jäänyt milliäkään vaan oli sitä tuttua huikeaa Tomia niin upeissa sooloissa kuin erittäin tyylikkäässä ja mielikuvituksekkaassa säestyksessäkin. Jälleen kerran kiinnitin erityistä huomiota tuohon säestykseen. Miten joku osaakin homman niin hienosti, että onnistuu jopa varastamaan huomion itselleen toisen komean soolon aikana. Käsittämätöntä! Muutamassa kappaleessa Greger tarttui myös kitaraan, joka ohimennen sanottuna oli sekin samanlainen, ainakin ulkonäöltään, kuin Zetterbergillä, ja ihan hienosti homma hoitui mieheltä myös kuusikielisellä. Fredrik on vieraillut monesti Kiven illoissa ja hänen soittonsa oli odotetusti erittäin hienoa sekä teknisesti että tyylin puolesta. Hieman enemmän soolotilaa olisin tälle armoitetulle tyyliniekalle suonut, mutta hyvä näinkin. Gregerin pikkuveli Marcus rummuissa ja Larsia vikaeerannut Ubbe bassossa hoitivat oman hommansa kertakaikkisen upeasti ja erityisesti Ubben huikea soolo kappaleessa You Got To Lose jäi mieleen.

Kun tähän kaikkeen lisää vielä bändin silminnähden hyväntuulisen henkilökemian ja esiintymisen varmuuden ja rentouden, voi lopputoteamuksena sanoa illan olleen tämän vuoden kovinta kamaa Down Home Kivessä. Herrasmiehet Ruotsista ja Suomesta tekivät sen taas. Knock-Out!Tack så mycket Greger, Tomi, Fredrik, Marcus och Ubbe, det var underbart! Kiitokset myös miksaajalle onnistuneesta suorituksesta, Jukalle ja BluesLoversien aktiiveille järjestämisestä ja tietenkin Heidille, Teemulle ja kaikille muillekin Kiven ihanille ihmisille huollosta ja huolenpidosta.


Ensi torstaina (8.12.) selviää sitten tämän vuoden Jemma-palkinnon saaja vuoden viimeisessä istunnossa Kiven sisässä. Jännitys kohoaa... Esiintymässä kaksi ensimmäistä kertaa Kiven sisään joutuvaa ryhmää, The Gin Mill Trio ja KallaBlöös. Luvassa monipuolista juurimehua, jännitystä ja mukavaa yhdessäoloa. Be there or be square!


Videot:


Can't Hold Out Much Longer


Going Fishing


Mellow Down Easy


Turn Your Damper Down


Tässä vain osa illan kuvista. Kaikki kuvat TÄÄLLÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti