keskiviikko 29. maaliskuuta 2023

Trickbag Down Home Kivessä 23.3.2023

 

Näin vanhemmiten muisti osoittaa lieviä, ja välillä jopa lievää vahvempiakin, heikentymisen merkkejä ja niinpä en muista, monestiko ruotsalais-suomalais-brittiläinen superkokoonpano Trickbag on täyttänyt Kulttuuriravintola Kiven katsomon Jukka Mäkisen ja BluesLovers ry:n järjestämissä Down Home Kivi -iltamissa, mutta siitä olen suhteellisen varma, että tuo mainio yhtye lienee riemastuttanut pirkanmaalaisia juurimusiikin ystäviä suurin piirtein kymmenisen keikan verran. Herkkua on siis vuosien varrella riittänyt yllin kyllin ja viime torstaina oli jälleen Jekkupussia tarjolla koko rahan edestä loppuunmyydyssä Down Home Kivessä.

Tällä kertaa kokoonpanossa vaikuttivat Tommy Moberg laulu ja kohkaaminen, Tomi Leino kitara, Steve "West" Weston huuliharppu ja laulu, Fredrik von Werder piano, Johan Svensson rummut ja kontrabasson varressa uusi mies Urban Hed. Hed on toki asian harrastajille tuttu monestakin yhteydestä, mutta nyt siis ensimmäistä kertaa Trickbagin riveissä.

Tuosta kokemieni keikkojen lukumäärästä on seurauksena, että mitään uutta ja oivaltavaa on allekirjoittaneen mahdotonta keksiä keikan kulusta. Perustaltaan Trickbag soittaa edelleen sitä samaa, mitä aina ennenkin ja siksihän me siitä niin paljon pidämmekin. Monipuolista, usean solistin voimin svengaavaa rytmiä ja bluesia maustettuna ripauksilla rokkenrollia ja kantria. Yksi bändin ehdottomista voimatekijöistä on se, että vaikka Tommy onkin selkeästi ryhmän kärki, myös Tomi, Steve ja Fredrik antavat kokonaisuuteen panoksen, jota ilman homma olisi selkeästi köyhempää.

Myös bändin rytmiryhmä on vuosien varrella, joistain henkilövaihdoksista huolimatta, aina toiminut erittäin ammattitaitoisesti ja niin nytkin.

Hyvää perusjuurevaa musiikkia hyvin soitettuna ja tunnelmaa nostattavaa rentoa meininkiä, siinä on Trickbag pähkinänkuoressa.

Mitään radikaalisti uutta ei siis, jos Tommyn melkoisesti parantunutta suomen kielen taitoa ei lasketa, ilta Kivessä tarjonnut, mutta eipä Trickbagin keikoille mennäkään siinä toivossa. Vanhassa vara parempi, ainakin tässä tapauksessa. Kaikki toimi niin kuin pitikin ja niin esiintyjillä kuin yleisölläkin oli silminnähden kivaa ja jos se ei riitä, niin sitten en tiedä mikä. Sata jänistä!Tack so mycket-Thank you very much-Kiitos paljon Tommy, Steve, Tomi, Fredrik, Johan & Urban!

Kiitokset myös Jounille ammattitaidolla toteutetusta miksauksesta, Jukalle ja BluesLoversien aktiiveille järjestämisestä ja tietenkin ja eritoten Heidille ja muille Kiven ihanille ihmisille huollosta ja huolenpidosta.

Kaiken ilonpidon keskellä on välillä, asioiden vaatiessa, hyvä joskus myös vakavoitua, ja niinpä lähetän tässä BluesLoversien pitkäaikaiselle julisteiden ja Jemma-puukkojen tekijälle Nevskille terveiseni ja voimia taistelussasi inhaa tautia vastaan. Olet ajatuksissamme!


Videot:

Me and You

Chitlins Con Carne

You Should've Listened

So Good to My Baby


Blogissa vain osa illan kuvista, kaikki kuvat TÄÄLLÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti