tiistai 7. maaliskuuta 2023

Nick Moss & 23 Blue Stars Down Home Kivessä 2.3.2023

 

Tuulisen kaupungin blues on eittämättä joen suistosta tislatun juurimehun ohella sitä sinisten sävelten peruskauraa, joka kaikille tulee mieleen ensimmäisenä, kun tämä genre mainitaan.

Down Home Kivessä on vuosien varrella koluttu lukuisia kertoja Chicagon katuja ja kujia ja mikäs siinä, klassinen blues puoltaa aina paikkaansa, oli kyseessä sitten suomalainen, ruotsalainen tai Chicagossa majaansa pitävä artisti.

Täällä pohjan perilläkin on jo kohtuullisen tavallista, että pääsemme nauttimaan amerikkalaisten muusikoiden vierailuista ja se on tietenkin erinomainen asia. Down Home Kivi ja tietenkin ja erityisesti klubin buukkauksista vastaava Jukka Mäkinen sai lisätä hattuunsa jälleen uuden sulan, ja tämä ilmaus ei sitten ole kulttuurista omimista, kun Chicagosta kotoisin oleva laulaja/kitaristi Nick Moss otti haltuunsa Kiven lavan viime torstaina suomalaisista muusikoista koostuvan 23 Blue Stars -yhtyeen, Robbie Hill kitara, Timmy Heikkilä huuliharppu ja kitara, Ville "Tri" Tolvanen piano, Simo Salmela basso ja Matias "Matt Beardson" Partanen rummut, kanssa.

Illan ohjelmisto ei juuri yllätyksiä tarjonnut, mikä ei tietenkään ollut mikään yllätys. Hidasta ja nopeampaa bluesia tuli tuutin täydeltä ja Kiven ääriään myöten täyttänyt yleisö sai varmasti rahoilleen täyden vastineen. Moss osoittautui erinomaiseksi kitaristiksi ja varsin päteväksi laulajaksikin. Hän tarttui myös pari kertaa huuliharppuun, mutta enimmäkseen tuosta bluesin perussoittimesta vastasi Timmy ihan mukavasti. Kaiken kaikkiaan kitarat ja Tri Tolvasen erittäin groovi piano hallitsivat äänimaisemaa. Mossin ohella Robbie pääsi muutaman kerran revittelemään kuusikielistään ja jälki oli tutun komeaa. Rytmiryhmä hoiti hommansa moitteettomasti ja saivatpa Simo ja Matias yhdessä kappaleessa myös soolotilaa, hyvä homma.

Kaiken kaikkiaan ilta, jos nyt ei ihan Kiven kärkikeikkojen joukkoon noussutkaan, oli oikein hieno ja viihdyttävä parituntinen perusbluesin parissa. Miksaaja teki työnsä ammattitaidolla.


Thank you Nick, Robbie, Timmy, Ville, Simo ja Matias.

Kiitokset myös Jukalle ja Bluesloversien aktiiveille järjestämisestä ja luonnollisesti Heidille ja kaikille muillekin Kiven mahtaville työläisille huollosta ja huolenpidosta.


Blogissa vain osa illan kuvista, kaikki kuvat TÄÄLLÄ.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti