maanantai 27. helmikuuta 2023

Jo' Buddy's One Man Stomptet Telakalla 24.2.2023

 

Asioilla tapaa olla yleensä vähintäänkin kaksi puolta ja monesti negatiivisetkin jutut synnyttävät myös positiivisia tuloksia. Meksikolaiselta oluelta tai tamperelaiselta moottoripyöräporukalta, valitse mieleisin, nimensä lainannut pandemia oli monin tavoin ikävä ja hankala miljoonille ihmisille, mutta sen varjo loi ahdistuksen lisäksi myönteistäkin.

Suomussalmelta Tampereelle ja edelleen Lontooseen elämässään ja urallaan matkannut Jussi "Jo' Buddy" Raulamo on juuri julkaissut uusimman levynsä otsikolla Jo' Buddy's One Man Stomptet - Lockdown Sessions & Beyond Vol. 1 ja täten siis hyödyntänyt taakse jättämäämme, toivottavasti, ikävää aikaa.

Levyn jukaisukiertueen Tampereen keikka oli Kulttuuritalo Telakalla viime perjantaina ja ilahduttavan moni juurevan musiikin ystävä oli löytänyt tiensä juhlapaikalle.

Liki kaksituntinen keikka koostui luonnollisesti puhtaasti Jussin omasta musiikista ja tietysti uuden levyn kappaleet olivat erittäin hyvin edustettuina. Miehen itsensä mukaan karanteenin aikana syntyneitä lauluja on vielä sata kappaletta odottamassa julkaisua, joten ei tämä herkku ihan heti lopu, hyvä niin.

Koska korona rajoitti huomattavasti ihmisten välisiä kontakteja, päätti Jussi hoitaa homman kokonaan itse eli hän soitti tallenteelle kitaran ja laulun lisäksi niin toisen kitaran, basson, rummut kuin koskettimetkin. Mestarin itsensä lisäksi levyllä esiintyvät ainoastaan JD Harmo huuliharpussa kahdessa kappaleessa ja Masa Orpana soittaa saksofoniaan levyn päättävässä Lakewood Walk-biisissä. Myös keikan taustabändinä toimi siis tallenteelta Jo' Buddy!

Telakalle Harmo ei päässyt, mutta onneksi Orpanan Masan aikatauluun keikka sopi ja niinpä yleisö pääsi nautiskelemaan miehen aina niin maittavasta tuuttauksesta muutamassa kappaleessa.

Musiikillisesti illan aikana liikuttiin kiitettävän laajalla alueella. Vahvasti oli mukana tietysti Jussin suuri rakkaus New Orleans, jonka lisäksi musiikissa kaikui niin Jamaika ja Karibian alue yleensäkin kuin Afrikan pohjoisosien aavikkoblueskin. Rennosti groovia rytmibluesia ja tyylikästä meininkiä riitti tuutin täydeltä ja kirsikkana kakun päällä toimivat Jussin mainiot jutut laulujen välissä.

Miksauksesta vastasi ammattitaidolla Janne Tiikkainen ja ilta oli kaikinpuolin erinomaisen oivallinen ja tunnelmaltaan lämmin.

Kiitos ja kumarrus Jussi, Masa, Janne ja Telakan mukava henkilökunta.Jutussa mainittu Jussin uusin levy kuuluu tietysti kaikkien itseänsä kunnioittavien musiikin ystävien levyhyllyyn ja sen voi tilata TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti