torstai 28. syyskuuta 2023

Lumberjacks Down Home Kivessä 21.9.2023

 

Kun puhutaan Suomen maantieteellisistä alueista, lääneistä tai maakunnista, niin moneen niistä, ja niiden asukkaista, liitetään ominaispiirteitä jotka ovat kuuluja kautta koko maan. Maantieteellisesti ja pinnanmuodostuksellisesti esimerkiksi Etelä-Pohjanmaa mielletään hyvinkin tasaiseksi alueeksi, jonka maisemaa hallitsevat laajat viljapellot. Jos puhutaan Suomen metsistä, niin harvalle tulee ensimmäisenä mieleen tuo "kaahean laakea aakea". Kyllä Etelä-Pohjanmaalla metsiäkin on ja todisteet siitä nähtiin Down Home Kiven syyslukukauden toisessa kokoontumisessa Kulttuuriravintola Kivessä, kun yleisön eteen nousi neljä eteläpohjalaista tukkijätkää eli blueskielellä Lumberjacks, Miikka "Chef" Kivimäki basso ja laulu, Urmas "Big Hand" Niemi kitara ja laulu, Jarkko Salo koskettimet, haitari ja laulu ja Janne "Milk Drinkin'" Käpylä rummut ja laulu. Jos on tukkijätkiä, täytyy olla metsiäkin MOT.

Kolmannen kerran Kiven juurimusiikkiklubilla esiintynyt kvartetti oli aikaisemmilla keikoillaan jättänyt erittäin positiivisen muistijäljen ja niinpä odotukset olivat kohtuullisen korkealla, eikä pettyä tarvinnut tälläkään kerralla.

Yhtye soittaa ja laulaa pääasiassa omaa materiaaliaan muutamilla hyvällä maulla valituilla lainoilla lisättynä ja merkille pantavaa oli, jälleen kerran, bändin settien laaja skaala genren sisällä. Yleisö sai nautiskella niin vauhdikkaista menopaloista kuin temporajoitteisista tunnelmoinneistakin ja poikettiinpa välillä New Orleansissakin, kun Jarkko kaivoi kaikkien iloksi haitarinsa esiin.

Soittopuolella ei jäänyt kenellekään epäselväksi, että lavalla oli aivan hemmetin kova porukka. Mieleen jäivät erityisesti Urmaksen riipaisevan tyylikkäät soolot illan hitaimmissa kappaleissa. Kun ohjelmisto on kunnossa ja soittokin kulkee, tulee väistämättä mieleen monen yhtyeen heikko lenkki eli se laulu. No, tämän ryhmän kohdalla voi laulusta antaa varovaisesti kouluarvosanan 10+! Jokainen nelikosta lauloi vuorollaan ykkösmikkiin ja kaikkien suoritus oli tasoa kiitettävä. Kun tähän vielä lisää korvia hivelevät stemmat, ei paremmasta ole väliä.

Lumberjacks oli edellä mainittujen ansioittensa lisäksi kiitettävän rento ja hyväntuulinen ryhmä lavalla ja loi täten Kiveen erinomaisen miellyttävän ja viihtyisän ilmapiirin. Sata jänistä!!!Kiitos ja kumarrus Miikka, Urmas, Jarkko ja Janne, oli upea ilta! Kiitokset myös Jukka Mäkiselle ja BluesLovers ry:lle järjestämisestä, miksaajalle hyvästä työstä ja tietenkin Heidille ja muille Kiven ihanille ihmisille huollosta ja huolenpidosta.


Videot:

I Get Suspicious

Cherry Pie

I'm Your Shadow


Blogissa vain osa illan kuvista, kaikki kuvat TÄÄLLÄ.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti