torstai 14. syyskuuta 2023

Ville Leppänen ja Käytetyt Miehet Down Home Kivessä 7.9.2023

 

Tiättekö mitä? Se on syksy taas ja sehän tarkoittaa juurevan musiikin ystäville paluuta Kulttuuriravintola Kiven katon alle Jukka Mäkisen ja Blueslovers ry:n luotsaaman Down Home Kivi -juurimusiikkiklubin merkeissä. Alkutahdit kauden musisoinnille iskettiin viime torstaina kun Kiven lavan otti haltuunsa Ville Leppänen ja Käytetyt Miehet -niminen yhtye. Kokonnpanossa soittivat ja lauloivat Ville "Lefty" Leppänen kitara ja laulu, Pasi Ryökkynen basso, Juha Tanninen rummut ja taustalaulu, Risto Kumpulainen koskettimet, Veera Railio viulu ja taustalaulu ja Lena Lindroos taustalaulu.

Vaikka Lauri Viita totesikin romaanihenkilönsä suulla Entäs sitten, Leevi -teoksessaan "Kielen määrittelevä luonne ei sovellu musiikin kuvailemiseen.", niin tässä kuitenkin muutamia huomioita illan kulusta.

Itselleni, ja epäilemättä monelle muullekin paikalle saapuneista, keikka oli ensikosketus tähän kokoonpanoon ja niinpä ennakko-odotuksia ei oikeastaan ollut. Varsinaista bluesia ei illan aikana kuultu kuin toisen setin aloittaneessa, Villen soolona vetämässä kappaleessa, mutta menevää ja tunnelmallista meininkiä riitti ja monessa kappaleessa väijyi juureva pohjavierre. Esimerkiksi Villen isoäidistä kertova kappale "Elma" oli aivan hillitön New Orleans -tyylinen iloittelu.

Kuten tuo "Elma", myös kaikki muutkin keikalla esitetyt laulut olivat suomenkielisiä ja tämän bändin osalta se on epäilemättä aivan oikea ratkaisu. Ja kyllä, kyllä se ikioma äidinkielemme toimii erinomaisesti myös vaikkapa kaihoisissa kantriballadeissa ja tiukoissa rytmivedoissakin.

Hienon bändin hienoa musiikkia maustoivat Villen välitön jutustelu sekä kappaleiden väleissä että pari kertaa laulun aikanakin, mikä loi iltaan mukavan intiimin tunnelman.

Kuten sanottu, kaikki yhtyeen jäsenet ovat asiansa osaavia muusikoita ja erikseen täytyy mainita Veeran ja Lenan upea taustalaulu, joka nosti monet kappaleet aivan uudelle tasolle.

Oikein oivallinen aloitus uudelle Down Home Kivi -kaudelle.

Kiitos ja kumarrus Ville, Pasi, Juha, Risto, Veera ja Lena! Kiitokset myös Jukalle ja Bluesloversien toimijoille järjestämisestä, miksaajalle ja tietysti Kiven työläisille huollosta ja huolenpidosta.


Videot:

Bensiksen Elvis

Lehdenheittäjä

Telen takamikissä on rock 'n' rollin sydän


Blogissa vain osa illan kuvista, kaikki kuvat TÄÄLLÄ.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti