torstai 26. lokakuuta 2023

Unna & Helge Tallqvist Band Down Home Kivessä 19.10.2023

 

Rytmimusiikin piirissä joistain henkilöistä muodostuu aina silloin tällöin eräänlaisia nuorten muusikoiden mentoreita, joiden toimintaan osallistuminen antaa aloitteleville soittajille ja laulajille tietoa ja kokemuksia viedä omaa artistin uraansa paremmin valmiuksin eteenpäin. Bluesin saralla yksi tunnetuimmista tapauksista on John Mayall, jonka korkeakoulussa 1960-luvulla saivat oppia muiden muassa kitaristit Eric Clapton, Peter Green ja Mick Taylor.

Suomessa tämän ansiokkaan toimintatavan on ottanut harteilleen huuliharpisti Helge Tallqvist ja nimenomaan ja erityisesti nuorten naisartistien kohdalla. Helge jos kuka on oikea henkilö tällaiseen toimintaan, sillä vuosikymmenien työ bluesin parissa on vahva meriitti ja mainittakoon, että mestari on huomioitu myös Blues Hall of Fame -jäsenyydellä ja Blueslovers ry:n Jemma- palkinnolla. Itse olen aikaisemmin saanut osallistua Ina Forsmanin ja Emilia Siscon yhteistyöhön Helgen ja hänen yhtyeensä kanssa.

Viime torstaina Down Home Kivessä tämä sarja täydentyi laulaja Unna Kortehiston ja Helge Tallqvist Bandin, Helge Tallqvist huuliharppu, Jonne Kulluvaara kitara, Jaska Prepula basso ja Mikko Järvinen rummut, keikalla.

Aina silloin tällöin jotkut bluespuristit ovat olleet pahoillaan Down Home Kiven tarjonnasta, joka ei aina ole sisältänyt puhdasta bluesia. Heille muistutettakoon, että Down Home Kivi on juurimusiikkiklubi ja tämä genre sisältää aika paljon muutakin kuin niitä perinteisimpiä sinisäveliä.

No tällä kertaa ei kenelläkään ollut varmasti valitettavaa tästä asiasta. Illan molemmat setit olivat bluesia alusta loppuun ja ilahduttavasti yleisö sai nautiskella sekä hitaasta että nopeammasta väännöstä. Unna osoittautui varsin hyväksi solistiksi ja hänen fraseerauksensa olivat kiitettävän luonnollisia eli mitään pakotettua rajuutta ei onneksi kuultu. Myös esiintyminen oli nuoreksi solistiksi oikein oivallista ja rentoa ja turhanaikuista yleisön hengen nostatusta ei iltaan sisältynyt turhan paljoa.

Mitä sitten tulee illan yhtyeeseen, niin tekijämiehiähän he ovat, joka tuli taas kerran todistettua. Jos näiltä kavereilta ei blues suju, niin sitten ei keneltäkään. Sekä Helge että Jonne saivat mukavasti soolotilaa ja hoitivat homman kotiin kympin arvoisesti turhia riehumatta. Jaska ja Mikko tekivät sen mitä pitikin tyylillä ja taidolla. Oikein mukava ilta hienon musiikin parissa.

Kiitos ja kumarrus Unna, Helge, Jonne, Jaska ja Mikko. Kiitokset myös miksaajalle hyvästä työstä, Jukka Mäkiselle ja Bluesloversin aktiiveille järjestämisestä ja Kiven henkilökunnalle huollosta ja huolenpidosta.


Blogissa vain osa illan kuvista, kaikki kuvat TÄÄLLÄ.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti