torstai 9. marraskuuta 2023

Kat Baloun & The Frostbites Down Home Kivessä 2.11.2023

 

Down Home Kiven (viimeinen?) syksy jatkui viime torstaina erittäin vahvoissa merkeissä. Saksassa jo pitkään asunut amerikkalainen laulaja/huuliharpisti Kat Baloun kotimaisen The Frostbites -yhtyeen tukemana toimi illan emäntänä. Kokoonpanossa musisoi talon miehien eli basisti Jaska Prepulan ja rumpali Mikko Peltolan lisäksi kitaristi Jonne Kulluvaara. Katin edellinen vierailu Kulttuuriravintola Kiven lavalla oli runsaat seitsemän vuotta sitten ja pitemmällekin hänen historiansa täällä ulottuu, sillä jo vuonna 1985 hän työskenteli lyhyen ajan Finlaysonilla. Tuskinpa hänelle silloin pälkähti päähän, että joskus vielä elättäisi itsensä musiikilla ja vierailisi niissä merkeissä Tampereella moniaita kertoja.

Tuosta runsaan seitsemän vuoden takaisesta Katin keikasta Kivessä jäi oivalliset muistot, joten toiveissa ja odotuksissa oli mukava ilta tanakan perusbluesin parissa. Toiveet täyttyivät ja ylittyivätkin, sillä menneet vuodet ovat selkeästi lisänneet entisestään Katin lavakarismaa, mikä jo edellisellä Tampereen keikalla oli erittäin vahva. Hän on sekä harpistina että laulajana voimakas ja vivahteikas ja vahvasti eläytyvä. Kivessä ei todellakaan koettu minkään valtakunnan hissuttelua tai tekotaiteellista diivailua, vaan kypsän naisen vakuuttava todistus bluesin mieltä ja sielua puhdistavasta hengestä. Pienet, humoristiset tarinat johdattivat kuuntelijat kappaleesta toiseen ja tuntui, että lavalla olisi pitempäänkin yhdessä soittanut kokoonpano, ammattilaiset asialla.
Jaskasta ja Mikosta olen kirjoittanut niin usein, että riittää kun toteaa, ettei mitään uutta auringon alla. Jätkät soittavat edelleen aivan perkuleen hyvin, eikä kukaan suomalaista bluesgenreä vähänkään tunteva muuta odottaisikaan. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki. Jonne sai mukavasti tilaa omille sooloilleen ja hoiti homman erittäin vakuuttavasti. Ilman suuria eleitä ja kulloisenkin kappaleen tunnelmaa kunnioittaen. Näin se sujuu tekijämiehiltä. Kvartetti silminnähden viihtyi yhdessä lavalla ja kun yleisökin otti bändin alusta asti omakseen, niin hemmetin hieno iltahan siitä tuli muikean maistuvan bluesin aallonharjalla ratsastaen.
On se vaan kumma, kuinka Down Home Kiven illat aina, siis aina, onnistuvat tuomaan hyvän mielen. Kiva, kivempi, Kivi!

Thank you and Danke schön Kat, Jonne, Jaska ja Mikko. Kiitokset myös miksaajalle hyvästä työstä, Mäkisen Jukalle ja Bluesloversin aktiiveille järjestämisestä ja tietenkin Heidille ja muille Kiven ihanille ihmisille huollosta ja huolenpidosta.


Videot:

Can I Call You Honey

Snatch It Back and Hold It

How Many More Years


Blogissa vain osa illan kuvista, kaikki kuvat TÄÄLLÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti