torstai 11. huhtikuuta 2019

Konstantin Kovalev & Firebugs Down Home Kivessä 4.4.2019


Kevät groovaten tulevi, tai jotain sinnepäin, sanoo vanha suomalainen sananlasku ja niinhän se kaikista merkeistä päätellen jälleen kerran tekee. Räystäät tipahtelevat ihmisten niskaan, katuojat harrastavat juoksukilpailuja ja kevätkauden Down Home Kivikin kääntyy pikkuhiljaa loppusuoralle. Kaikkea ei kuitenkaan kaikeksi onneksi ole kaiketikaan menetetty. Tätä kirjoittaessani on talvi suorittanut taktisen vastaiskun ja Down Home Kivelläkin riittää pussissaan ruutia vielä kolmen illan tarpeiksi.

Ruutia ja rollia oli Kivessä kosolti myös viime torstaina, kun käytännön ystävyyttä ja yhteistyötä oli pirkanmaalaisille sinisen ystäville tarjolla Konstantin Kovalevin ja Firebugs-yhtyeen toimesta. Kiven keikalla bändi esiintyi erikoiskokoonpanolla, jossa musisoivat Konstantin Kovalev kitarat ja laulu, Mitja Tuurala kontrabasso ja laulu, Harri Taittonen piano, Juppo Paavola rummut, Juho Hurskainen tenorisaksofoni ja Antti Snellman tenorisaksofoni.

Illan ohjelmisto oli ilahduttavan monipuolinen. Letkeää jumppibluesia, räväkkää rokkenrollia, sielukasta New Orleans -meininkiä ja kirsikkana kakun päällä se herkuista herkullisin, hidas blues. You name it, they got it. Foneilla laajennetun bändin sointi oli muhkean täyteläinen. Juho ja Antti syvensivät upeasti kappaleita taustoja soittaessaan ja mitä taas tulee näiden mestareiden sooloihin, niin puhdasta mannaahan se oli. Mestareista tuli mieleen mies pianon takana. Harrin soitto oli samaan aikaan sekä perinnetietoista ja tyylikästä että armottoman svengaavaa. Ehdottomasti yksi Suomen kovimmista alallaan, eikä yhtään haittaa sekään, että hän selkeästi nauttii soittamisesta ja myös näyttää sen. Jupon ja Mitjan kyvyt kaikki tuntevat ja ne tulivat ilmi harvinaisen selvästi tälläkin keikalla. Groovi pysyi näpeissä alusta loppuun ja vaikka Juppo toimikin tuuraavana rumpalina, ei minkäänlaista epävarmuutta tai epätarkkuutta voinut tarkkakorvaisinkaan bluespoliisi havaita. Ammattimies on ammattimies. Olen aina pitänyt Konstan kitaroinnista ja yhtenä suurimmista tähän mieltymykseen vaikuttavista tekijöistä on hänen laaja dynamiikkansa soitossaan. Vaikka kuinka osaisi soittaa, mutta paahtaa keikan alusta loppuun sata lasissa, niin aika pian sellaiseen kyllästyy. Konsta tietää, että aika usein vähemmän on enemmän ja tauotkin ovat musiikkia. Down Home Kiven torstai-ilta vahvisti entisestään tätä näkemystä ja miehen kitarat soivat komeaakin komeammin.

Yksi juttu on vielä ehdottomasti mainittava. Konstantin Kovalev & Firebugs tykkää selvästi soittaa yhdessä ja esiintyä ja tämä positiivisuus tarttui heti keikan alussa myös yleisöön ja nosti tunnelman kattoon asti ja mikäs sen hienompaa.

Valitettavasti sekä Konsta että Mitja joutuivat nousemaan lavalle taudin kourissa ja pitkään jatkunut yskä ja siihen liittyvät muut oireet veloittivat osan yhtyeen yleensä hyvin vahvasta lauluvoimasta. Hiljaisemmissa kappaleissa jokin Konstan kitarakamoissa hurinaa tuottanut komponentti myös häiritsi lievästi aika ajoin.

Näistä vaikeuksista huolimatta sekstetti tarjosi yleisölleen upean illan maukkaan juurimuhennoksen parissa ja kevään neljänneksi viimeinen Down Home Kivi liittyi pitkään riviin erittäin hienoja kokemuksia tämän teini-ikää hätyyttelevän juurimusiikkiklubin historiassa. Hyvä jätkät, sata ja yksi jänistä ja säkillinen porkkanoita!

Videot:





Kiitos ja kumarrus Konsta, Mitja, Harri, Juppo, Juho ja Antti. Kiitos myös Savisaaren Simolle a-luokan miksauksesta, Mäkisen Jukalle ja Blueslovers ry:lle järjestämisestä ja tietysti Heidille ja Lasselle ja koko Kiven hienolle porukalle huollosta ja huolenpidosta.



Seuraava Down Home Kivi on 25.4. ja silloin lavan ottaa haltuunsa Memphiksen villimies, rouhean Juke Joint Boogien ja Down Home Bluesin mestari Little Victor suoraan suuren veden takaa! Bändissä soittavat Jo' Buddy kitara, Jaska Prepula basso ja Tyko Haapala rummut. Tulossa on yksi kevätkauden huippuilloista ja liput tulevat takuulla loppumaan jo ennakolta kesken, joten kannattaa hoitaa varaus kuntoon mahdollisimman pian, see ya'.

Blogissa vain osa illan kuvista. kaikki kuvat TÄÄLLÄ.













Teksti, videot ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words, videos and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti