sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Riverside ja Lion Shepherd Klubilla 29.9.2017

Picture this, (thank you Sophia Petrillo): perjantai-ilta, Tullikamarin Klubi, esiintymässä kaksi progressiivista rokkia soittavaa puolalaista yhtyettä ja lipun hinta 25 €. Kysymys kuuluu: kuinka monta tamperelaista on paikalla? Ei, oikea vastaus ei ole 30, vaan täysi sali. Näin se elämä joskus järjestää yllätyksiä, vaikka olinkin illan pääesiintyjän naamakirjasta vakoillut, että Riversiden, Mariusz Duda basso, laulu ja akustinen kitara, Michał Łapaj koskettimet, Piotr Kozieradzki rummut ja kiertuejäsenenä Maciej Meller kitara ja Lion Shepherdin, Kamil Haidar laulu, Mateusz Owczarek kitara ja arabialainen kielisoitin ud, Łukasz Belcyr kitara, Maciej Magnuski basso ja Tomasz Mądzielewski rummut, Towards The Blue Horizon 2017 - Autumn Edition -kiertue oli täyttänyt keikkapaikat kaikissa aikaisemmissa pysähdyspaikoissaan Puolassa, Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. No, bändit olivat itselleni ennestään lähes tuntemattomia ja jutellessani muutaman vannoutuneen diggarin kanssa selvisi, että varsinkin Riverside nauttii erinomaisen suurta suosiota tämän kaltaisen musiikin ystävien joukossa kautta koko Euroopan, joten eipä sen suosio Tampereellakaan sitten niin oudolta enää tuntunut.

Lion Shepherd otti Klubin lavan ensin haltuunsa ja viisikon, (thank you Enid Blyton), ajoittain melko voimakkaitakin metallin sävyjä sisältänyt musiikki sai salintäyden yleisön heti alusta alkaen mukaan meininkiinsä. Voimalla ja taidolla homma vyöryi vastustamattomasti eteenpäin ja muutamat rankemman rymistelyn lomaan ujutetut, Lähi-idän perinteiseen musiikkiin viittaavat, rauhallisemmat tuokiot soivat kaivattuja hengähdystaukoja. Tällainen musiikki vaatisi livetilanteessa ainakin jonkinlaista etukäteistuntemusta ja koska olin paikalla täydellisenä H. Moilasena, (thank you tuntematon), en pystynyt muun yleisön tavoin eläytymään musiikkiin täysillä, mutta se nyt on tietysti vain minun ongelmani. Sadat progressiivisen musiikin ystävät silminnähden nauttivat setistä suuresti, joten hyvinhän se silloin meni.

Pienen tauon jälkeen löylynheittovuoron otti kontolleen illan pääesiintyjä ja sitten mentiin syvälle ja korkealle ihan joka suuntaan. Riverside-yhtyeen musiikkiin olin kerennyt aivan hiukan tutustumaan ennen keikkaa ja kun se sanalla sanoen räjäytti Klubin sisäavaruuden tähtien tuolle puolen, ei todellakaan tarvinnut ihmetellä sen suosiota. Tähän genreen niin oleellisesti kuuluvat pitkät teeman kehittelyt elivät ja pulppusivat musiikillista mielikuvitusta ja voimaa sellaisena tornadona, että voisi melkeinpä puhua luokan kuusi pyörremyrskystä, siis ellei niitä luokkia olisi vain viisi. Yleisö oli suorastaan hurmioitunut suosikkiensa soitosta ja kyllä se ajoittain nappasi tällaisen newbienkin mukaansa melkoisen vahvasti. Erittäin hieno keikka, kymmenen pistettä.

Kiitoksia molempien yhtyeiden jäsenille. Kiitos myös Pevelle miksauksesta ja Mikalle Riversideen tutustuttamisesta.

Lion Shepherd
Riverside


Teksti ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti