maanantai 16. lokakuuta 2017

The Woodhowlers Down Home Kivessä 5.10.2017

Down Home Kivessä on vuosien varrella vieraillut lukuisia juurevan musiikin esittäjiä niin pienten kuin isompienkin vesien takaa. Selvästi eniten ulkomaan vierailijoita on tullut lähimmästä länsinaapuristamme Ruotsista. The Woodhowlers, Thomas Prim kitara ja laulu, Petter Bergman kitara, Gustav Almstedt huuliharppu ja laulu, Peter Boon basso ja Peter Sjövall rummut, jatkoi tätä perinnettä syksyn kolmansissa illanistujaisissa. Sikäli merkillinen ruotsalaisen bluesyhtyeen vierailu tämä oli, että ainutkaan porukan muusikoista ei ollut aikaisemmin noussut Kiven lavalle missään toisessa kokoonpanossa. Bluesissa ja jazzissa kun näköjään niin Ruotsissa kuin Suomessakin tuntuvat muusikkojen bändijäsenyydet menevän iloisesti ristiin ja rastiin toistensa kanssa.

Metsä(ssä)ulvojien repertuaari ei juuri kulmakarvoja nostattanut. Chicago-bluesia ja siihen mausteeksi hieman rokkaavampaakin rytistelyä kitaran ja huuliharpun johdolla, laulua tietenkään unohtamatta. Thomasin varsin runsaalla kaiulla varustettu kitaransoitto jäi illasta päällimmäisenä mieleen. Ensimmäisessä kappaleessa kaikua oli niin paljon, että luulin aluksi sitä vahingoksi, mutta kyllä siihen sitten keikan mittaan tottui. Gustavin harppua olisin mielelläni kuunnellut enemmänkin soolosoittimena. Nyt mies, muutamaa makoista vetoa lukuun ottamatta, tyytyi soittimellaan komppaamaan kappaleita. Myös laulumikin vuorot jakaantuivat samaan tyyliin ja tässäkin tapauksessa olisin suonut kuulevani Gustavia hieman enemmän. Peter ja Peter hoitivat rytmipuolen turhia kikkailematta asiallisella varmuudella. Petter komppasi lähes koko keikan varsin kivikasvoisena ja vain pari kertaa väläytti mukavilla, mutta turhan lyhyillä sooloilla. Thomas oli siis selvästi eniten esillä ja hänen terävän ilmava kitarointinsa ja persoonallinen laulutyylinsä määrittelivät bändin varsin perinteistä bluessoundia. Mitään uutta tai ihmeellistä , jos nyt Peterin erinomaisen eläytyvää bassottelua ei lasketa, The Woodhowlers ei Kiven yleisölle tarjoillut, mutta takuuvarmaa peruskamaa saatiin kyllä koko rahan edestä, hyvä keikka.

Tack så mycket Thomas, Petter, Gustav, Peter och Peter. Kiitokset myös Simo Savisaarelle hyvästä miksauksesta, Mäkisen Jukalle ja BluesLoverseille järjestämisestä ja tietysti Heidille, Laurille ja muulle Kiven henkilökunnalle kympin arvoisesti toteutetusta huollosta.

Tämän viikon torstaina Kiven lavalle nousee ensimmäisellä Suomen ja Pohjoismaiden keikallaan arvostettu nuoren polven amerikkalainen multi-instrumentalisti Blind Boy Paxton. Jos tästä jutusta innostut keikasta, niin olet valitettavasti myöhässä. Keikka on ennakolta loppuunmyyty. Hyvällä onnella ovelta voi tietysti vielä saada peruutuspaikan, joten ehkä kannattaa yrittää. Se on ainakin varmaa, että torstaina Kivessä kuullaan jotain aivan ennenkuulematonta, see ya'

Lähtölaskenta on alkanut. Enää 30 yötä BluesLoversien syksyn toiseen, Jemma-gaalan ohella, merkkitapahtumaan ja uuden aluevaltauksen julkistamiseen. 16.11. lavalle nousee huuliharpun Jimi Hendrix Carlos Del Junco ja sitten on se toinen syy. Varaa lippusi ajoissa, niitä ei tule riittämään kaikille halukkaille.

Videot:
Teksti, videot ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words, videos and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti